Pages

20.12.07

Neulekirpun valokuvauskysymykset vuodelle 2007


Mistä vuonna 2007 ottamastasi kuvasta pidät eniten? « Neulekirppu’s Weblog

1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2007? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?
Kuvasin kaikkea mitä eteen tuli. Kuvasin varmaankin eniten joko lähiluontoa, itseäni tai kissojani. Muita ihmisiä olisin tykännyt kuvata enemmän, mutta ainoa malli joka silloin tällöin suostuu kuvattavakseni on Kissamau (joka asuu Vaasassa) ja se on harvinaista herkkua. Tämä vuonna jouduin siis julkaisemaan isohkon sarjan omakuvia, koska olin ainoa henkilö näissä maisemissa, joka suostui nurisematta myös siihen että kuvat julkaistaan netissä. Työ haittasi taas kovasti harrastustoimintaa, sillä parhaat kuvausajat piti hankkia pöytään näkkäriä ja särvintä - pääsin kuvailemaan vasta kun päivän parhaat hetket olivat jo auttamatta ohi valaistuksen tai tapahtumien/olosuhteiden osalta.

2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. kuvahaasteisiin vuoden aikana?
Osallistuin taas ainakin lähes jokaiseen, ilmeisemmin jokaiseen, Valokuvatorstain haasteeseen. Tänä vuonna Luovalauantai sai ajanpuutteen takia jäädä vähemmälle.

3. Mistä vuonna 2007 ottamistasi kuvista pidät itse eniten? (Onko se yksittäinen kuva vai kuvasarja tai kenties jonkun toisen ottama kuva? Voit perustella valintaasi tai pitää syyn omana tietonasi.)
Ehkäpä tykkään omista kuvistani eniten tästä kuvasarjasta, minkä otimme kun Kissamau kävi kesällä meillä - minä kuvasin, Kissamau toimi mallina. Tein niistä muutamasta tähän uudet versiot. On myös sellaisia kuvia, mistä pidän kovasti, mutta niitä ei voi julkaista.

4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2007?
Hmmm, mitä opin? Ainakin sen että on vaikeata saada hyviä kuvia... Opin myös miten kamerakännykällä voi ottaa kuvan ja julkaista sen muutaman minuutin sisällä kuvan ottamisesta verkossa tapahtuman ollessa vielä käynnissä mistä vain - reaaliajassa. Vaikka kuvat eivät tämänhetkisen puhelimeni ominaisuuksista johtuen ole välttämättä mitään kamerataiteen mestarilaukauksia, minusta tämä "kuvaamisen ja kuvan välittömän julkaisun" -konsepti oli oikeastaan hienoin saavutus mihin pääsin tänä vuonna käsiksi. Kamerapuhelimen datan lähettäminen sinne minne haluaa välittömästi osoittautui vaikeammaksi kuin osasin odottaa. Yhteyksien konffaaminen oli uskomattoman hankalaa kun meidän pitäisi elää nyt tietoyhteiskunnassa, räpläsin nokialaista pitkään ja hartaasti ennenkuin kuvadata siirtyi sinne minne pitääkin varmasti.

5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana? Oletko tyytyväinen hankintaansi?
En hankkinut mitään itse, mutta sain uuden Olympuksen FE-210 digipokkarin ja Nokian kamerakännykän. Lahjoihin pitää olla aina tyytyväinen ;D

6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2008?
Kuvailen kaikenlaista mitä kohdalle sattuu. Minulle on valokuvaamisessa tärkeintä ja haastavinta saada aikaan mahdollisimman hyvää jälkeä kulloisellakin kalustolla (ja aina hintakategorian alareunalla, ilmaisohjelmilla ja halpisroinalla). Eli näen asian ilmeisesti täysin päinvastoin kuin useimmat tekniikkaorientoituneet harrastajakuvaajat.