Pages

11.12.07

Virtuaalivitonen


Mietin että mistäpä kirjoittaisin tällä kerralla ja päädyin vitoseen.

1. Mistä kaikkialta netistä sinut löytää (profiilit sosiaalisissa palveluissa, video- ja kuvapalveluissa, foorumeilla, jne. jne.)? Miksi? Ja mitä teet niissä?
Jaiku, Deli, Feisbuk, Flickr, Blogispotti jne. Olen rekkautunut varmaan satoihin isompien ja pienempien piirien sosiaalisiin palveluihin ja ryhmiin. Kaikkia en käytä aktiivisesti (toisia en enää ollenkaan) kun olen vain käynyt uteliaisuuttani toteamassa mistä on kysymys - toisia taas aion tulevaisuudessa käyttää enemmänkin. En viitsi ruveta niitä luettemaan kun voitte itse katsoa ainakin osaa niistä täällä blogissa olevista kikkareista ja linkeistä. Mitä teen? Juttelen ja socialbookmarkkaan, lähinnä. Bloggaaminen ja online-valokuvagalleristihomma ei ilmeisesti ole niin sosiaalista (vaikka onhan täälläkin kommentointi, onhan se)?

2. Mitä luulet, miksi Facebookista on tullut niin kovasti esillä oleva ilmiö?
Se on tehnyt ryhmäytymisestä äärimmäisen helppoa, voit täppäillä kamuiksi vaikka kaikki vastaantulijat. Tosin se yksi suomalainen jeppe lensi sieltä väliaikaisesti ulos ryhdyttyään ryhmäytymään oikein urakalla, se ei sitten loppupeleissä kuitenkaan sopinut FB-politiikkaan.
Ehkä ihmiset myös tulivat lehtien ja jopa telkkarin hillittömän hypetyksen takia, piti päästä itse kokemaan miltä tuntuu kun vanha koulukaveri heittää lampaalla tai ex-tyttöystävä spämmää ikivanhoilla kiertokirjeillä. Rehellisesti sanottuna FB jonninjoutavine ihmeaplikaatioineen on lapsellinen ja jopa melkoinen rasitusvamma jos meinaisi osallistua kaikkiin kavereiden lähettämiin kutsuihin. =D
Olen muuten sielläkin Halo Efekti, enkä ristimänimellä. Syy on se että minulla ei ole tarvetta mitenkään erityisesti löytää kansakoulukavereita vuosilta miekka ja kirves tai jotain etäisiä sukulaisia, joita erikoinen sukunimi varmaan saisi muuten syynäämään profiiliani.

3. Eroaako verkkoidentiteettisi (tai joku niistä, jos sinulla on useampi) todellisesta minästäsi jotenkin ja olisiko siitä haittaa jos se (ne) paljastuisi?
Halo Efekti, verkkopersoonani, on minä ihan yksi yhteen. Ehkä vähän sosiaalisempi puoli minusta kuin se IRL-persoona, joka on rajoittuneesti sosiaalinen kotivalo eli himatuikku.
Ei siinä mitään erityistä paljastusta tarvita, aika iso joukko tietää oikean nimeni ja ollaan tavattu esim. blogimiiteissä. Olen vain kieltänyt nimeni käytön ettei se tömähdä ihan kaikkien hakijoiden silmille googlella.

4. Mitä mieltä olet alati lisääntyvistä henkilöhakukoneista (esim. Spock, PeekYou, WikiYou tai Wink)?
En oikein tykkää, mutta tuohonhan se menee. En ole kyllä noista käyttänyt mitään. Hmmm, pitänee tutustua.

5. Mitä tekisit jos joutuisit identiteettivarkauden uhriksi netissä?
Nyt heitit aika pahan. Huutaisin "apuva,apuva"? Tuossa yksi syy miksi pidän oikean nimeni taustalla aktiivisissa verkkopuuhasteluissani.