Pages

28.3.08

Sinua on pidettävä vastuullisena myös niistä asioista joihin et voi vaikuttaa


Maurelita kertoi Jaikussa että Ranskassa bloggaaja oli tuomittu 1000 euron sakkoihin ja maksamaan 1500 euron oikeudenkäyntikulut. Häntä pidettiin vastuullisena sivupalkissaan julkaisemansa yksityisyyden suojaa loukanneen tiedon julkistamisesta, joka tuli toisaalta RSS-virran kautta (linkkiotsikkona uutispalvelusta).

Saman logiikan mukaan minua voitaisiin syyttää vaikkapa tekemistäni Deleistä (vaikka ne olisi tägätty wtf) tai automaattisesti päivittyvästä Ampparien uutisvirrasta. Tai vaikkapa jossakin tilatussa widgetissä vilahtavasta otsikosta.

Elämme vaarallisia aikoja, todellakin.Varsin järkyttävä tuomio, olen tyrmistynyt. 8(

Osoittaa jälleen kerran ettei oikeuslaitoskaan ymmärrä netistä mitään, kuten ei moni muukaan yhteiskunnallinen elin. Millä tuollaisen sisällön filtteröit (?). Useinhan on nimenomaan tarve johdattaa verkkokaverit sellaisen sisällön äärelle minkä takana nimenomaan itse ET halua seistä. Toivottavasti tällainen oikeuskäytäntö ei rupea leviämään.

Tässä myös Maurelitan oma postaus asiasta, suomeksi ja ranskaksi, Ranskalainen bloggaaja tuomittu - L'affaire Fuzz.

Marikookin on kirjoittanut samasta.

Niin, joo, vielä muuta...

Nobelpalkittu Internetin keksijä Al Gore onkin laittanut mulle taas innokkaasti postia. Juu, luitte aivan oikein - Al Gore meilaa mulle aina silloin tällöin ilmastokuulumisia. Meitä ihmiskuntana on pidettävä vastuullisina myös ilmastonmuutoksesta ja pitäisi siis ryhtyä vihdoinkin toimiin sen hillitsemiseksi. Huomennahan osallistummekin toimintapäivään, eikun tuntiin klo 20-21.

Earth Hour 2008 « Appelsiinin tuoksua

"Huomenna 29. maaliskuuta 2008 klo 20.00-21.00 suljemme kaikki valot pois. Tel Aviv aloitti jo. Kerro ystäville ja tulkaa yhdessä mukaan tähän globaaliin, hiljaiseen mielenosoitukseen ilmastonmuutosta vastaan!"

Flikkerissä on valokuvia tempauksesta ympäri maailmaa. Meillä oli täällä haja-asutusalueella tosiaan sen verran pimeätä ettei siitä mitään kuvia olisi saanut.