Pages

7.4.08

Halo Efekti osallistuu mediameemiin


Neulekirppu haastoi kertomaan

1. Miten monta blogiviestiä olet kirjoittanut blogiisi?

Tässä blogissa on ennen tätä 1077 viestiä, joista lähes kaikissa on yksi tai useampi kuvaamani valokuva. Aloitin bloggaamisen Vuodatuksessa lokakuussa 2005 ja siirryin tänne Bloggeriin marraskuussa 2006. Koska en ole käyttänyt Vuodatusta aikoihin, en muista miten siellä katsotaan viestien lukumäärä - todennäköisesti sielläkin on n. 1000 viestiä omin kuvin ja sanoin. Sitten kuvallisia viestejä on satoja vielä lukuisissa eri alustoilla olevissa sivublogeissani, joita en enää kerkeä päivittää.

2. Miksi aloit kirjoittaa omaa blogia nettiin?
Olen aiemmilla kotisivuilleni (joita ei enää ole) laitellut lähes päivittäin valokuvia ja niihin liittyviä juttuja vuodesta 2002. Kun tein ensituttavuutta blogialustan kanssa ensin vankka aikomukseni oli pitää puhdasta valokuvablogia, mutta kutakuinkin heti sanallinen anti karkasi käsistä.

Yritän pitää fokuksen fotoissa, mutta en oikein tykkää valokuvauksen tekniikasta tai laitteista jauhamisesta (sain siitä tarpeekseni foorumikautenani) - vaan minua kiinnostaa kaikenlainen muu. Niinpä tästä blogista on muodostunut melkoisen mielenkiintoinen sillisalaatti ja oman itseni pää-äänenkannattaja. Sanon aina välillä sanasen yhteiskunnan heikoinpien tueksi, politikoin, toimin kestävän kehityksen puhenaisena ja kulutuskriittisenä unilukkarina, metsästän salaliittoja ja äimistelen ajankohtaisten uutisten tulvaa globaalisti. Ja valokuvaan ahkerasti. Minusta on ollut myös kiva tutustua samanmielisiin ihmisiin eri puolilla Suomea ja ekspatriootteihin maailmalla kommentoinnin merkeissä.

3. Millä nettisivuilla käyt, kun olet netissä?
Meillä on sellainen valokuvausblogien epävirallinen rinki, jota kierrän ahkerasti. Kommentointi on jäänyt viimeaikoina paljon vähäisemmäksi kuin haluaisin, koska aika ei oikein riitä. Olen netissä päivittäin koko valveillaoloaikani, duunikin on tavallaan netissä. Seuraan aktiivisesti Deli-yhteistyökumppaneideni uutisvirtaa ja jos aikaa on, luen paljon ulkomaisia uutispalveluita ja blogeja.

4. Onko sinulla omaa kotisivua netissä? (Blogia ei lasketa.)
On, Haloefekti Images. Ylläripylläri, sielläkin on kuvia... Tosin en ole tehnyt sinne mitään uutta aikoihin.

5. Osaatko puhua muita kieliä kuin äidinkieltäsi? Mitä kieliä?
Osaan sen verran englantia että pystyn sujuvasti seuraamaan globaalia uutisvirtaa. Kuten suomalaisilla yleensä, minulla on huomattavasti suurempi passiivinen sanavarasto kuin aktiivinen. Ymmärrän siis myös monimutkaista tieteellistä englantia, vaikka en ihan ensimmäisenä lähtisi sitä itse tuottamaan suullisesti (tai kirjallisestikaan). Ruotsiakin ymmärrän ammattikorkeakoulutasoista tutkintoa kaksikielisillä alueilla vaativissa tehtävissä tarvittavan määrän - mutta en suostu puhumaan ruotsia kuin kirveellä uhaten. Saksaa ja ranskaa opiskelin lukiossa ja niitä en ole juuri sen jälkeen harjoittanut. En ole päivääkään opiskellut venäjää, mutta takavuosina olen myynyt heille tuotteita ja palveluita tuhansilla euroilla (silloin markoilla) - hallitsen siis liikemaailman venäjän - "njet, da, spassiba", erilaista osoittelua ja käsien viuhtomista ja numerot paperille kirjoitettuna. ;D

6. Mitkä ohjelmat seuraat tv:stä?
Olen rakastunut Heartbeat (Sydämen asialla) -sarjaan. Katson sen päivittäin. Suosikkejani ovat Mike Bradley, Claude Jeremiah Greengrass ja Bernie Scribbs sekä Oscar Blaketon. Seuraan siis telkkua klo 17-18 ja yleensä se onkin siinä.

7. Hissi vai portaat?
Kotona portaat, kun ei ole vaihtoehtoja. Muualla hissi.

8. Onnen- ja epäonnen numerosi ovat?
Ei oikeastaan ole, mutta suosin kyllä numeroita 19, 1, 28, 5, 80, 3 ja 59

9. Haasta vielä tähän pienimuotoiseen kyselyhaasteeseen 3 bloggaajaa.
Haastan, jolleivat ole jo osallistuneet, Outin, Stellon ja Maurelitan.