Pages

26.2.09

Viherpesun piilomuodot


Ennenkuin aivan kritiikittömästi uskoo kaiken viherpesun mitä mediassa menee läpi kannattaa pysähtyä ajattelemaan ihan omilla aivoilla.

DeSmogBlog | Clearing the PR Pollution that Clouds Climate Science

New Yorkissa järjestetään muutaman viikon päästä Heartland Institute, International Climate Change Conference. Aika ilmiselvää mitä asiaa siellä ajetaan kun katsoo konferenssin rahoitusta - 76% rahoituksesta tulee Scaife Family of Foundations -organisaatiolta. Kuulostaa viattomalta, mutta kyseessä on yksi öljy-yhtiö Gulfin suurimpia yksittäisiä omistajia. Vuosien mittaan tämä ilmastonmuutos-tinktank on saanut rahoitusta ExxonMobililta ja näiltä taustaorganisaatioilta 47.5 miljoonaa taalaa.

YLEssä on myös mennyt kritiikittä läpi pienpuunpolttoa koskeva tutkimus
Halkojen polttaminen lisää kasvihuonepäästöjä öljylämmitykseen verrattuna | Luonto ja ympäristö | YLE Uutiset | yle.fi
"Halkojen polttamista on totuttu pitämään kasvihuonekaasujen päästöjen kannalta neutraalina lämmitysmuotona, koska puut kasvavat aikanaan ja sitovat kasvaessaan hiilidioksidia. Jantusen mukaan tämä käsitys on todettu monessa tutkimuksessa vääräksi."
Yhtälö on ehdottomasti väärä jos todetaan kannattavammksi kokonaispäästöjen kannalta ulkomainen fossiilinen öljy - verrattuna lähimetsästä kerätyttyihin ja kotitakassa poltettuihin tuulenkaatoihin ja harvennusrankoihin.

Olikohan kyseessä se sama tutkija, joka tässä takavuosina todisteli että raskas ajoneuvoliikenne olisi pitänyt vaihtaa bensamoottoriin hyötysuhteeltaan ylivoimaisesta dieselkäytöstä. Sillekin idiotismille oli muka löydetty oikein tieteellinen pohja ja sitä tv-uutisissa naama peruslukemilla esiteltiin absoluuttisena totuutena.

Kaikenlaiset akateemiset lässyttäjät menevät mediassa läpi ja menee aikansa ennenkuin tajutaan kenen asiaa he lobbaavat...

Jotenkin minua hyytää muutenkin puheet naistä kalliista teknologioista, mitä meille viherpesun varjolla tyrkytetään, kuten
  • nanopinnoitteella käsitellyt likaantumattomat lauteet saunaan
  • huonekaluihin integroidut induktiolaturit pienkoneille
  • sivistyneet imurobotit