Pages

30.11.06

Blogien tilaaminen

Kootee kysyi siitä blogien Blogilistalta "tilaamisesta". Ehkäpä käyn asian täällä läpi kun mulla on vähän sellainen tunne että - vaikka asia on äärimmäisen helppo - niin moni ei edes tiedä nimenomaan tilaavansa vaikka jo käyttäisikin tätä palvelua.

"Tilatessa" siis vain täpätään/merkataan suosikiksi Blogilistalla. Sinun on siis oltava kirjautuneena että voit laittaa rastin ruutuun. Kirjautuneena voit myös ilmoittaa oman blogisi tilattavaksi. Koska Kuvajainen-blogi on tilattavissa, äärimmäisen suurella todennäköisyydellä Kooteella on jo tunnukset palveluun.

Kun olet kirjautuneena vasemmalla ylimmäisenä näkyy kategoria "Omat suosikit", ne ovat siis ne "tilauksesi". Kun valitset ne näkyviin ne on järjestetty siten että viimeksi päivitetyt ovat ylimpänä. Ja eikun siitä vain sitten lukemaan ja tilailemaan uusia.

Veikkaan että moni käyttää palvelua, mutta ei käsitä että se on sitä tilaamista.

Jos satun käyttämään tuota palvelua, avaan blogit hiiren oikealla näppäimellä uuteen ikkunaan, jonka suljen luettuani ja siirryn seuraavaan.

Että asian äärimmäinen yksinkertaisuus edes vähän mutkistuisi mainitsen että harvemmin oikeastaan teen kuitenkaan enää noin, sillä omassa blogissani (tässä) on "Blogilistan kurkkaus" eli seuraan suosikkieni RSS-virtaa ja viisi viimeksi päivitettyä näkyy oikean laidan palkissa. Sen virran osoitteen löydät suosikkisivusi alareunan RSS-nappulasta. Lukemiseen voi käyttää myös mitä tahansa RSS-lukijaa, itse suosin Firefoxin sisäänrakennettua Wizz-laajennusta (siinä on nappula joka etsii RSS ja Atom virrat) ja GoogleReaderia (sen sivun osoite, mitä haluaa seurata, lisätään kohtaan "Add subscription".

Blogistanissa moni seuraa haukkana Blogilistan tilaajien ja lukijoiden määriä (minäkin!!!) - vaikka se esim. omasta kävijämäärästäni vanhassa Vuodatuksen blogissani oli n. 20 % - vaikka tilaajia oli silloin 50 ja viikkolukijoita n. 80. Nyt on tilaajamäärä pudonnut tällä uudella blogilla (ei ole kuin 24), mistä en sinänsä ole lainkaan huolissani - kun veikkaan että nimenomaan RSS/Atom-virtojen seuraaminen on yleistynyt ja yleistyy edelleen.

Jos asia ei nyt auennut niin kysykää kommenteissa lisää.