20.11.06

No, huh huh. Hyvä Suomi!

"Maailmanpankin ja tilintarkastusyhtiö PriceWaterhouseCoopersin raportista käy ilmi, että kaikkien verotukseen liittyvien velvoitteiden täyttämiseen meillä kuluu 264 tuntia vuodessa, kun Ruotsissa määrä on 122 ja Norjassa 87 tuntia.

Islannissa vastaava luku on 140 ja Tanskassa 135 tuntia.

Maailmanlaajuisesti Suomen tilanne ei ole huono, sillä keskimäärin yritykset käyttävät verosasioiden hoitoon raportin mukaan 332 tuntia. Lisäksi suomalaisyritysten kokonaisveroaste on kansainvälistä keskitasoa, noin 48 prosenttia.

Tutkimusraportissa arvioidaan, että verotusjärjestelmiä yksinkertaistamalla valtiot voisivat lisätä verotulojaan." Lähde YLE

Tätä mä en ole ikänä tajunnut miksi pienyrityksillä on näin monimutkaiset nää taloushallintopuolen vaatimukset...
Periaatteessa kaikkien oy-muodossa toimivan yrityksen on täytettävä aivan samat laput mitä Nokiankin, sillä erotuksella että papruissa on pienempiä numeroita ja nivaskat ohuempia. Miksei täällä voisi olla jotain "kevennettyä menettelyä pienyrittäjille"? Aivan varmasti lisäisi yrittäjäaktiviteettia eli pikkuyrityksiä perustettaisiin lisää. Ajan puolesta näyttäisi että Ruotsissa ja Norjassa täytyy olla tällainen systeemi - kun aikaa menee paljon vähemmän paperitöihin.

EDIT: Raportti mihin lehtijutussa viitataan on täällä http://www.doingbusiness.org/