13.12.06

Haluatko ostaa itsellesi joululahjaksi DRM-valvontalaitteen?

Aina ajantasalla oleva Erkka onkin jo huomannut että Blogistanian salaliittomarsalkka Pni paljastaa päiväkäskyssään olohuoneisiimme hiipivän vihollisen.

"Missä on foliohattuni?", herrat parahtavat DRM-sireenin kampea pyörittäessään. Reservin kersantti Erkka löytää omansa välittömästi ja on jo kaukoviisaana suojannut välineensä. Huomenna heti minunkin mentävä ostamaan rulla foliota ja liityttävä tähän rintamaan.

"Senhän näkee markkinoilla olevista laitteista. Missä on Sony, Philips tai JVC? Digiboksien joukosta puuttuu suuret tunnetut merkit jotka ovat hallinneet nauhoitusmarkkinoita jo pitkän siivun nykyhistoriaamme. Markkinoilla olevat täysin tuntemattomien valmistajien laitteet ovat niin susia, että jos niitä ei kohta olisi ihan pakko ostaa, eivät ne kävisi kaupaksi juuri ollenkaan. -clip-

Ja ilman digiä ei esimerkiksi digitaalinen käyttöoikeuksien hallinta toimi.

Missä vaiheessa digibokseihin tulee pakolliseksi DRM-kikkare joka automaattisesti poistaa tallennetut, tai aikasiirretyt, ohjelmat kun ne on kerran katsottu? Onko paremmalla kuvan- ja äänenlaadulla markkinoitu järjestelmä oikeasti vain tapa tunkea, valtion tuella ja kuluttajien rahoilla, joka kotiin kaupallisten toimijoiden etuja valvovia laitteita?

Siksikö isot tunnetut merkit eivät ole mukana pelissä?", toteaa Skrubu
No hitto, taas meitä kusetetaan kaupallisten toimijoiden taholta oikein ministeriön tuella.