7.1.07

Järkevä esitys ministeriltä


Wallin: Vesihuollon parannustyöt kotitalousvähennyksen piiriin (YLE / Kotimaa)

via Ampparit.com / Kotimaa on Jan 07, 2007

"Ympäristöministeri Stefan Wallin haluaa haja-asutusalueiden vesihuoltoon liittyvät työt kotitalousvähennyksen piiriin.

Wallin esittää, että kotitalousvähennys laajennettaisiin koskemaan tehdasvalmisteisten puhdistamoiden asennuskustannuksia sekä jätevesijärjestelmien hoidon ja huollon ostopalveluja."
No hiphei, tallaista uudistusta tervehdittäisiin tässä huushollissa suurella ilolla! Meidänkin nimittäin pitäisi liittää talomme vesiosuuskunnan järjestelmään aivan lähitulevaisuudessa. Kunnalta tuli jo asiasta kirje. Jos ei liity pitäisi toimittaa satojen eurojen edestä erilaisia todistuksia kunnalle sekä puhtaan veden laadusta ja määrästä sekä likaisten vesien norminmukaisesta käsittelystä. Parempi satsata nekin eurot lopulliseen systeemiin! Jos paikat vielä menisivätkin läpi, niin äkkiäkös Brysselissä tikistettäisiin vielä direktiivi, jossa kuorman olisi oltava vaikka vain 5 % pienemmät, niin sitten edessä olisi kuitenkin liittyminen.

Pelkkä vesiosuuskuntaan liittyminen maksaa 5000 euroa, päälle tulevat maankaivuu- ja putkikustannukset ja asennustyöt millä uusi järjestelmä liitetään taloon. Täytyisi yrittää muistaa tehdä lotto, josta saatavalla voitolla voisi rahoittaa tämänkin projektin...

Kuvassa vettä ja ajankohta kevät, jolloin kyseiset hommelit on parasta tehdä. No, vielä ensi keväänä ei siis kannata aloittaa - vaan on ensin odotettava tämä muutos voimaan että saa sen vähennyksen. Siirtymäaikaa on vuoteen 2014 asti. Mutta kasvihuoneilmiön aiheuttamien kuivien kesien takia sitä ei voi vekuttaa niin kauan, vaan hommaan on ryhdyttävä aiemmin.