26.1.07

River Deep Mountain High

Mitä näkyy etsimessä? VIA Deepriver Blog
"Mitä kuvaisit mieluiten jos saisit valita? Tota olen koettanu iteltäni kysellä tässä muutamana päivänä ja en ole onnistunu antamaan siihen vastausta tai pikemminkin löysin siihen montakin vastausta.", mietiskelee Lurri.
Eipä ole minullekaan valjennut. Kuvailen paljon ja kaikenlaista, useinkin - mutta usein olen tyytymätön justiinsa senhetkiseen aihevalikoimaan tai olosuhteisiin tai molempiin. Lähinnähän kysymys on siitä että en ole löytänyt tarpeeksi valokuvauksellista maisemaa, tuttuni eivät anna kuvata itseään (eikä ainakaan julkaista kuvia) jne. Usein olen myös tyytymätön itseeni kuvaajana. Haluaisin kehittyä, mutta aina on joku este tai hidaste, laiskuus kuvausjärjestelyissä tai joku olosuhde on aivan väärä (valo, vuorokaudenaika jne). Enkä oikeastaan haluakaan tehdä valintaa lempikohteen suhteen, se rupeaisi kuitenkin tympimään pitkässä juoksussa. Ei karkkiakaan voi syödä kuin leipää.

Nyt minä avaudun teille ja tunnustan että joskus nuorena mietin ajatusleikkiä, että jos joutuisin autiolle saarelle ja saisin mukaan vain yhden ainoan single-levyn, niin että mikä se sitten olisi? Pitkällisen vertailun ja pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen että valintani on Ike ja Tina Turnerin River Deep, Mountain high (sointuupa muuten somasti Lurrin blogin nimeen - Deepriver Blog). Sitten vuosien kuluessa tulin siihen tulokseen että jos vain pelkästään yhtä biisiä aina kuuntelee, niin tulee lopulta kyllästyminen. Mutta kyllä tuo on sitten helevetin hyvä kipale ja on se päässäni ahkerasti soinut jo vuosikymmeniä taustalla just tänä aitona ja oikeana Phil Spector -sovituksena!Huomatkaa muuten että Geeähvä antoi kommenteissa Lurtsulle sanahaasteen SÄÄNNÖT, aikaa on viikko. Odotamme mielenkiinnolla.

EDIT: Tästä on tehty paljonkin covereita kuten kommenteissa mainittu Deep Purple -versio, myös Neil Diamond ja Eric Burdon, nykyisistä kultakurkuista puhumattakaan kuten vaikkapa Celine Dion. Pidän kuitenkin eniten just tästä Phil Spectorin Wall of sound -versiosta. Tinan omatkaan muunnelmat eivät korvissani yllä ihan samalle tasolle.