24.2.07

Bloggaajakorttini, olkaa hyvä!


Tämä lähti liikkeelle siitä wanhanajan visiittikorttimeemistä minkä Kirsi laittoi liikkeelle ja minäkin tulin haastetuksi.
Nyt on sekä Kirsillä että Vakavien Ajatusten Jussilla jo uudet visiittikortit ja matkalla idea vähän muuttui enemmän nykyisen käyntikortin suuntaan.

Minäkin tuossa päivällä luonnostelin itselleni tällaisen digitaalisen bloggaajakortin mikä on käyntikortin, visiittikortin, jäsenkortin ja pressikortin sukulainen. Varsinaista käyntikorttiahan minä en käytä, mutta bloggaajakortille voi olla tarvetta joskus.

Halusin ilmaista myös vähän enemmän itsestäni bloggaajan lisäksi muilla "titteleillä".
  • Yhteiskunta 2.0 -blogista löysin termin hyvän uuden termin Wiki-demokraatti
  • "Wikiin ottavat osaa kaikki. Asiantuntijapolitiikka ja eliitin konsensus riitti 1900-luvulle. Sellainen, jossa sinun ei tarvitsisi valita allianssia tai määritellä asemaasi politiisella janalla ja, jossa voisit vapaasti osallistua haluamaasi yhteiskunnalliseen projektiin. Ei etupiirejä, ei oman leirisi retoriikkaa.Wiki-demokratia vs. foorumi-demokratia"
  • Internet crowd, tuo pikkumuurahaisten joukko joka toimii kuin kone tai verkottunut organismi. Crowdsoursing, user-generated content. Palkittiin Time lehden vuoden henkilönä. Sinut ja minut muiden joukossa.
  • "Here's no road map for how an organism that's not a bacterium lives and works together on this planet in numbers in excess of 6 billion. But 2006 gave us some ideas. This is an opportunity to build a new kind of international understanding, not politician to politician, great man to great man, but citizen to citizen, person to person. It's a chance for people to look at a computer screen and really, genuinely wonder who's out there looking back at them. Go on. Tell us you're not just a little bit curious."
EDIT: Olen lisännyt verkkoon tällaisen profiilisivun, jossa voi viitata minun bloggaajakorttiini - jos ei halua välttämättä viitata johonkin juttuuni tai blogeihini suoraan. En tiedä onko tällaiselle käyttöä, mutta kokeillaan nyt kuitenkin.