4.2.07

Puusta paperiksi, paperista puhelinluetteloksi


Nämä puut tuosta läheiseltä työmaalta on sitten menossa Storaenson Anjalankosken tehtaalle. Siis Muuramesta, aika pitkä matka. Mä en oikein koskaan ole käsittänyt tota että eri tukkiyhtiöiden rekat kuskaavat puuta ympäri Suomen niin että toiset ajaa sattumanvaraisesti puuta yhteen suuntaan ja toiset toiseen. Ja pitkiä matkoja isoilla autoilla. Kun niillä kerran on ollut hintakartelli, niin miksei sitten sovita kuljetuksistakin.

Rekkakuskit ovat vekselivetoisilla autoillaan aivan tukkiyhtiöiden armoilla. Jos ehdot ei kelpaa, niin otetaan tilalle toinen. Suomi elää metsästä. Ei sillä että epäilisin puun loppuvan Suomesta, mutta aika epäekologista tuo touhu on (sustainebility).

Josta tulikin mieleen toinen uutinen hiljattain:
"Puhelinluettelo pitää pintansa, sitä käyttää noin 90 prosenttia ihmisistä kotona ja noin 93 prosenttia työpaikalla. Käyttäjistä noin 95 prosenttia pitää puhelinluetteloa tarpeellisena, luotettavana ja hyödyllisenä. Mikään muu painettu hakuteos ei yllä lähellekään vastaavia lukuja. (lähde: TNS Gallup, Puhelinluetteloiden branditutkimus 3/2004.)" Lähde: Fonecta
Tuo ei kyllä voi kertakaikkiaan pitää paikkaansa! Itse en ole käyttänyt paperista puhelinluetteloa kotona enkä töissä kertaakaan 2000-luvulla, tiedot löytää parhaiten ihan Googlella. Ja jos ei yrityksen tietoja löydä, niin ei ole väliäkään. Itse vierastan asioimista sellaisen firman kanssa joka ei ole verkossa näkyvissä. Vaikuttaa jotenkin salakähmäiseltä puuhastelulta jos firmalla ei ole omia nettisivuja. Samoin kaikki sähköiset yrityslistaukset netissä on aivan pc:stä, näkee että niihin höpläytettyjen yritysten rahat on satsattu aivan jonninjoutavaan ja verkon varsinainen potentiaali on täysin hyödyntämättä.

Haluatko asioida sellaisen puulaakin kanssa? Minä en.