23.2.07

Susan Kuronen, pääministerin *****


Olen tähän asti visusti pidättäytynyt ilmaisemasta mitä ajattelen tästä Susan Kuronen -ilmiöstä.

Tänään sitten otsikoitiin että Susan elämästä tehdään jo seuraavaksi kokoillan draamaelokuva. Ohjaaja on varmaankin Timo Koivusalo, joka pykää syvääluotaavan filmatisoinnin tyyliin Pekko Aikamiespoika pääministerinä.

Sanoinkin työkaverille että tätähän Suomi onkin kaivannut, varsinainen "prinsessa"! Suomen pääministeri, tuo seksikkäimmäksi valittu, ei olekaan harmaa eminenssi vaan uuniperunoita tarjoileva panomies, jolta ei energia lopu kabineteissa vaan intoa riittää vielä autonpenkillä muhinointiin. Sinänsä vapauttavaa, eipä tarvitse niin virallisesti pönöttää tässäkään asiassa. Tosin panee kyllä ihmettelemään Matti Vanhasen omaakin arvostelukykyä, kun sotkeentuu noin julkisuushakuiseen bimboon. Vähänhän se poliittistakin uskottavuuttakin syö, mutta so not. Eihän kepulaiselta voi kauhalla vaatia, kun lusikalla on annettu.

Kirjan nimi kyllä minusta on selvää harhaanjohtamista esim ulkosuomalaisille ystävillemme, joilta tämä Susa-ilmiö on jäänyt kenties kokonaan noteeraamatta. Siis onhan näitä kurtisaaneja ja salarakkaita ollut maailman sivu - mutta aiemmin ei ole käytetty termiä "pääministerin morsian" vaan oikeampi ilmaus lienee perinteisellä värikkäällä kansankielellä "pääministerin hoito" tai ehkä peräti vosu?

Tämä sama kieliopillinen kysymys on varmaankin tullut mieleen monille muillekin kun Susan Kurosen omien nettisivujen keskustelufoorumi on suljettu.

Haluaisitko sinä nähdä Susan Kurosen alasti?