12.3.07

Kulutusjuhlan tuntua


Innostuin tänään ostamaan tarpeeseeni Epson Stylus DX4050 monitoimilaitteen Gigantista 99,- eurolla. Se ei suinkaan pese pyykkiä ja tiskaa vaan tulostaa ja skannaa.

Pikkaisen piti haastella myyjäleidin kanssa että asettaako modernia antiikkia edustava muu tietotekninen järjestelmäni joitakin rajoituksia kyseisen vekottimen hankinnalle. Eikös mitä, pientä hurinaa ja ronksotusta ja tuossapa laite pelaa ja kukkuu pöydänkulmalla.

Tästä innostuneena (sen kerran kun meikäläinenkin on mukana kulutusjuhlassa) skannasin heti Perhealbumin aateisiin 67 vuotta vanhan kuvan, otettu vuonna 1940 Viitasaarella Ilmolahden seurojentalon pihalla. Tulostin sen myös A4-koossa valokuvapaperille. Priimajälkeä! : )

Bonuksena skannasin ja tulostin myös äitini rippikuvan, joka on otettu Joutsassa vuoden 1950 hujakoilla. Sekin onnistui mainiosti.

Alunperin meinasin kyllä ostaa samaisesta paikasta tarjouksesta 195,- euroa maksaneen värilaserin, mutta se ei kuulemma sovellu valokuvien tulostukseen - kun mun tulostushommat on lähes 100%:sti kuvia. Höh, mutta näin minua valistettiin. Soveltuu tekstille ja taulukoille, muttei niin hyvin kuville.

Niin, edellinen tulostimeni oli myös Epson merkkinen, mutta sen kanssa kävi haaveri. Siitä loppui muste ja ryhdyin toimeen ja irroitin mustekasetin, että osaan ostaa siihen uuden. Onneksi unohdin sen kuitenkin kotiin, enkä ostanut - sillä seuraavana päivänä ilmeni sellainen seikka että olin myös unohtanut tulostimen kannen auki ja Ulpukka-kissa oli käynyt vähän pureskelemassa värikelkan sähköpiuhaa. Romuksi meni siis se laite.

Tämä kukkakuva taas on otettu joskus n. 1990-luvun alkuvuosina filmille Tourulassa minun toimestani. Kamerana oli Olympus OM10 (joka minulla on vieläkin), mutta kuten huomaatte siinä on Zuikon sellainen klasi kiinni että makroilua ei juuri päässyt harrastamaan.