7.3.07

Pikkuvirhe + English summary


Hävettää ulkomaalaisviranomaisten puolesta via Verkkolehti InMediasRes by Kirsi Myllyniemi on Mar 06, 2007
Ulkomaalaisvirasto aikoo häätää Kosovosta kotoisin olevan osittain halvaantuneen ja masentuneen vanhuksen Suomesta.

Meillä on yli 30 muutakin käännettävää via Kuvauksia by neulekirppu by Neulekirppu on Mar 05, 2007
- Meillä on yli 30 muutakin käännettävää, todettiin 80-vuotiaalle potilaalle yövuorossa erään suomalaisen kaupungin terveyskeskuksen vuodeosastolla. Rouvalla on ollut taustalla ohitusleikkaus-aivoinfrakti-halvaus-tulehdus-.... sairausketjun listaa voisi jatkaa kaikenlaisella krempalla.
Toisen vanhuspotilaan kohdalla ruoka viedään vuoteen viereen ja kun vanhus ei pysty syömään, ruoka haetaan pois ja sanotaan, että syö huonosti tai että ruoka ei maistu. Vaikka maistuisihan se, jos lusikka vain pysyisi kädessä. Hidasta puuhaa se on, vanhan syöttäminen.

Masentavaa. Oksettavaa. Sitten omahyväiset päättävässä asemassa olevat ihmiset lässyttävät miten Suomi se vasta merkillisen hyvä maa on kun täällä on se hyvinvointivaltio. Siis herätys, sellaista hyvinvointivaltiota ei enää ole - jos on koskaan ollutkaan! Ja hyvinvoiva eliitti kääntää päänsä pois tällaisista pienistä epäkohdista. Pikkuvirhe, kyllä se siitä. Kustannustehokkuutta kaivataan ja yksityistämällä palveluja palataan huutolaisaikaan. Kuka säilöö nämä reppanat halvimmalla? Missä on suomalaisten inhimillisyys? Kansakunnan sivistyksen taso katsotaan siitä miten se kohtelee heikoinpia jäseniään. Suomi saattaa olla siinä parempi kuin joku muu, mutta edes välttävään tasoon on vielä matkaa.

On järkyttävää että juuri kun olet sairas tai muuten heikko sinun pitäisi pystyä leijonan lailla taistelemaan ihmisoikeuksistasi - ja sehän ei onnistu. Tosin rahalla voi maksaa ylimääräistä hoivaa, jos sitä rahaa siis on. Surulliset omaiset eivät voi edes lähteä viemään kaikkia tapauksia eteenpäin vaikka veri kiehuisi - kyseisissä tilanteissa on todistajien puutteessa vain sana sanaa vastaan. Pelkona on vielä sekin että jos leimaudut rettelöitsijäksi, sille viattomalle sairaalle omaiselle lankeaa se maksumiehen rooli - hoito heikkenee entisestään.

Uusliberalismin nousu ja hyvinvointivaltion alasajo alkoi samaan aikaan kun kommunismilla pelottelu kävi mahdottomaksi. Länsimaisen proletariaatin ja köyhän kansan oikeuksien takuumiehenä seisoi suuri ja mahtava naapuri, Neuvostotasavaltojen liitto, jota ei enää ole. Rikkaat eivät vaan enää halua rahojensa valuvan tulonsiirtoina köyhille ja nyt he uskovat ettei sille eriarvoistumiskehitykselle ole enää mitään estettä.. Vaan samallalailla se on rikaskin lapsi käynyt hyvinvoinnin karkkikupilla ilmaisen koulutuksen muodossa. Ei sen hedelmät ole menneet vain köyhille. Nykyisin pidetään mediassa sitkeästi yllä illuusiota hyvinvointivaltiosta -kuitenkin turvaverkko tosiasiassa vuotaa kuin seula. Jos työtätekevä kansanosa tosiaan valaistuisi ilmestyksenomaisesti miten heikoissa kantimissa heidänkin toimeentulonsa saattaa olla terveysongelman tai muun äkillisen elämälle tyypillisen sattuman aiheuttaman muutoksen seurauksena - täällähän syntyisi kamala hälinä. Nyt ollaan kuin puudutuspiikin saaneina. Onko se voimattomuutta?

Samaan kulttuuriin kuuluu heikompien syyllistäminen. Tee jotain vai oletko luuseri, syrjäytynyt, syrjäytymisuhanalainen, vähänkoulutettu? Oletko kykenemätön hallitsemaan talouttasi (muutamalla satasella kuussa)? Oletko epäpätevä? Sinun on brändättävä itsesi. Huippuosaajille on kysyntää. Oletko dynaaminen ja aktiivinen? Oletko riskiryhmää? Et sunkaan ole hankkinut itsellesi elintapasairautta? Kyllä tekevälle työtä löytyy, ynnä muut kyykytyssloganit lipsahtavat herkästi itsekunkin huulilta.

Saamari!

*************
EDIT 8.3.
English summary:
  • Finnish immigration authorities are deporting refugee from Kosovo who has lived in Finland several years and is partly paralysed and is diagnosed depressed.
  • -We have 30 other patients to turn as well, was said to 80 years old lady during the night shift in a finnish health center cronic department. Old lady has had bypass surgery, brain infarct, paralysis, infection and other minor health problems. Another old patient in the same ward who is paralysed is given plate of food beside his bed. Because he is unable to eat it by himself, plate is taken away after some hours. Nurses say to his relatives that he eats poorly or food doesn't taste to him. When his 80 years old brother comes there and feeds him - he eats everything even if it takes hours.
  • I am appalled how Finland treats these ill and weak persons. Elite and media are shutting their eyes and continue to speak of our fine welfare state, even if it doesn't exist in reality. Weak and poor people are being mistreated and it is very common that public servants, upper and middle class people are blaming sick, depressed, unemployed and poor people that it is actually their own fault that they can't cope with the society. Proper people would.
  • If you have health problems, physical or mental, in Finland prepare to fight like lion for your human rights, because the majority of public servants and ordinary people don't want to help you in any way
  • Middle class and rich people do not want that their money drains to poor people as transfer of income.
  • Finland is rapidly moving backwards to being class society again