23.4.07

Suuren kamerakyselyn tulokset


Vanhassa Halo Efekti Vuodatus-blogissani on pyörinyt Suuri kamerakysely 30.8.2006 alkaen.

Nyt sattumoisin huomasin ruveta katselemaan tuloksia ja ne ovatkin melko yllättäviä. Sanoisinko jopa että tuon nähdessäni olin lyöty hepnaadilla...
-Tulosliuska suurenee klikkaamalla-
  • Ensinnäkin vastausten jakautumien yhteisprosentiksi tulee 78% (eikä 100 % kuten voisi olettaa - merkillistä, mutta näin on käynyt).
  • Toisekseen paikalle osuneet valokuvauksen harrastajat ovat joko suuria huumoriveikkoja tai heidän perustiedoissaan valokuvauksen alueella on melkoisia valkoisia alueita. 70% vastaajista nimittäin ei näe mitään eroa digi- ja filmikameran välillä. Hmnnm, kysymys on kyllä esitetty muodossa "Tämänhetkinen suosikkikamerasi?" Vastaus ehkä tarkoittaa sitä että näin monta prosenttia vastaajista pitää niitä yhtä mukavina. Tällaisen vastauksen on antanyt 392 vastaajaa. 13 vastaajaa (2%) pitää filmikameraa suosikkina ja 37 vastaa (6%) tykkää eniten digistä.
  • Mahdollisesti joudumme tekemään sen johtopäätelmän että valokuvauskoulutukselle on tarvetta että massat oppivat erottamaan eri kameratyypit toisistaan. Helpompi kuvata, jos tietää pitääkö kameraan ladata filmi vai ei.
  • Voimme myös todeta että valokuvaus harrasteena on kiva - oli väline mikä tahansa
  • Joku kaipaa myös lisää prosenttilaskukoulutusta ;D