4.5.07

HairStoren johto työsyrjintäsyytteeseen

HairStoren johtajalle syytteet työturvallisuusrikkomuksista (HS.fi / Kotimaa)
via Ampparit.com / Kotimaa on May 04, 2007
"Kampaamoketju HairStoren toimitusjohtaja Veikko Nenonen joutuu syytteeseen työsyrjinnästä, yksityisyyden suojan rikkomisesta, kahdesta työturvallisuusrikkomuksesta sekä työsopimuslain rikkomisesta.
Vantaan poliisi kuuli esitutkinnassaan todistajia HairStoren entisistä työntekijöistä Uudenmaan työsuojelupiiriin. Yhtiössä on esitutkintamateriaalin mukaan muun muassa velvoitettu sairastuneita työntekijöitä töihin.", kirjoittaa Hesari.
Butilkaakaan en ole ostanut enkä osta kyseisestä lafkasta, kuten totesin jo aiemminkin. Siihen aikaan Hairstoren sivuilla oli vielä tällainen teksti, nyt en sitä enää löytänyt...
Hairstoren nettisivulta lainattua 17.11.2006:
"– HairStore tarjoaa työntekijöilleen itsenäisen ja vastuullisen työsaran, Nenonen kertoo. – HairStore on kuin eräänlainen perhe, tärkeintä on sitoutua yhteisiin päämääriin ja tavoitteisiin ja pyrkiä niihin tiimin tuella mutta itsenäisesti työskennellen, Nenonen jatkaa.
– Me emme harrasta autoritääristä johtamista vaan haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden vaikuttaa yhteisiin asioihin. Tämän vuoksi olemme perustaneet kehitystiimejä, joissa puidaan niitä asioita, jotka koetaan tärkeiksi."
Buahahahaha, ai kun kivaa ja söpöä. Tästä näkee hyvin miten vähän monien yritysten visioilla ja sanoilla on tekemistä todellisuuden kanssa.

EDIT 8.10.2007:
Oikeudenkäynti HairStoren toimitusjohtajaa vastaan alkoi Vantaalla Via Helsingin Sanomat
Koska tätä juttua käydään lukemassa jatkuvasti on päivitys paikallaan. Oikeudenkäynti Hairstoren johtaja Nenosta vastaan alkoi tänään Vantaalla. Hesarin keskusteluissa käydään innokasta metakkaa asian tiimoilta. Sympatiani ovat työntekijöiden puolella. Törkeätä, mutta ei ainutlaatuista nykyisessä työelämässä. Samanlaista laittomuutta esiintyy monenkin yrityksen käytännöissä.

Toimittajat ja media, tutkikaa ja julkaiskaa. Kaltoinkohdellut työntekijät sitkottelevat ihmeellisen mielivallan kohteina eivätkä välttämättä uskalla avata suutaan - jos palkintona on vielä huonompi kohtelu tai palkanmaksun keskeyttäminen.
Copypastetettu suoraan Hesarista yksi nasevimmista lausunnoista.

"Tällaiset nousukaspossut jotka asuttuvat yhteiskunnan normien yläpuolelle kuuluvat kastiin jotka ansaitsevat perikadon.

Naisten ja miestenkin jalat äänestämään! Kunnon kampaamoita on riittävästi ilman paksapomojakin.

Työttömäksi jäävien harestorelaisten kampaajaien on parempi olla reilusti työttömyyskortistossa kuin suuruudenhullun yrityksissä.

Kansalaisten velvollisuus on huolehtia siitä ettei tälläiset itsestään liikoja ajattelevat häiriköt saa mellastaa.

Harestore Boikottiin!"
Niinpä! Minä olen boikotoinut jo kuukausia, itse asiassa en ole ikinä ostanut niiltä mitään. Enkä osta.