15.5.07

Henkilösuhteet ja verenpaine


Penkkiurheilun suhteen olen tuulella käypä. Seuraan sitä melko vähän, mutta sanotaanko että keräilen sieltä kyllä onnistuneella ajoituksella huippuhetket. Saatan esim. seurata pelin viimeiset viisi minuuttia tai rankkarikisan, jolloin tulos ratkea.

Nyt kyllä mallasin itseni sohvaan lätkäfinaalia katsomaan, mutta suomipojathan alkoivat pelaamisen vasta kolmannessa erässä - joten kulta livahti heiltä ikäänkuin ohi kun toiset aloittivat jo kaksi erää varhemmassa vaiheessa..

Noteerasin kuitenkin Kurrin lausunnon siitä miten Erkka olisi kullan ansainnut kun on tullut paskaa niskaan runsaasti matkan varrella. Siis keneltä? Kommentti päätyi äänen särkymiseen että oltiin selkeesti herkkyysalueella.

Westerlund, Summanen, Kurri, Kummola, Juti…
via Kovia arvoja by vanhanaikainen on May 15, 2007
"Varoitus: lätkäfanin ei kannata lukea enempää tätä kirjoitusta. Verenpaineen äkillinen nousu voi vaarantaa terveytesi.", aloittaa vanhanaikainen.
Jos osaat suhtautua kiekkoiluun kiihkottomasti, lukaiseppa mukavasti kirjoitettu pätkä lätkän henkilösuhdegalleriasta.

Täällä olisi sitten toinen juttu siitä verenpaineen noususta. Hiljainen tappaja on suurentamassa viikatettaan.
Blood Pressure Rising Around the Globe
via AP Top Headlines At 12:06 p.m. by By LAURAN NEERGAARD on May 15, 2007 WASHINGTON (AP) --
"The numbers are a shock: Almost 1 billion people worldwide have high blood pressure, and over half a billion more will harbor this silent killer by 2025."
Biljoonahan on miljardi. Massiivisia lukemia. Mullakin on tuohon taipumusta jos stressaannun. Muistan yhden ajan työelämässä kun paine oli niin kova että kuulin korvassani oman sydämeni pumppausäänen. Onneksi pääsin siitä tilanteesta pois ottamalla loparit ja päätin että sillä mitä suostun tekemään työelämässä on selkeät itse määritellyt rajat.

Kuumaverinen kun olen ja slaavilaisen temperamentin omaava, niin ärsytyskynnys ylittyi myös tällaisesta yritysten harrastamasta linkityskiellosta jota minä olin ylenkatseellisesti noudattanut STT:n osalta. Kirsi oli löytänyt uuden tapauksen.

Sananvapauden rajoittamista hölmöimmillään
via Verkkolehti InMediasRes by Kirsi Myllyniemi on May 15, 2007
"Terveyskeskus.fi-sivusto, joka siis nimestään huolimatta on aivan kaupallista toimintaa, ilmoittaa, että sen sivuille ei saa linkittää kuin ankarin rajoituksin ja linkittämisestä pitää aina ilmoittaa webmasterille."
Sitten nämä varsin epäloogisesti katsovat kuitenkin itse oikeudekseen linkittää suomalaisiin blogeihin, jotka käsittelevät samoja aihepiirejä. Ei näin! Yrityksen toimintatapa on heti aiheuttanut YÄK-reaktion ainakin minussa.

Kirsin kommenteissa Zache on taas Internet-sananvapauden äänitorvena ja linkkaa linkkausohjeeseen. Yritysten kannattaisi tutustua netin pelisääntöihin ennenkuin suututtavat mahdolliset käyttäjät mölleillä käyttörajoituksillaan.