19.5.07

Nettisensuurihankkeet on ammuttava alas


Sarjamme mölinää ankkalammella...
Nykyinen lainsäädäntö riittää verkkofoorumien valvontaan
via EFFI.org:n uusimmat artikkelit by Tapani Tarvainen on May 19, 2007

Toinenkin EFFI-linkki samasta aiheesta. Siellä on vähän koostetta muualla netissä käydystä keskustelusta.

Nyt ollaan useilta tahoilta häärimässä nettisensuuripykälien kanssa ja kaikenlaista ennakkomoderointia puuhataan. Jonninjoutavaa hääräilyä, kyllä länsimaisessa demokratiassa on oltava sananvapaus sanoa asiat niinkuin ne on! Myös ruma sana. EFFIn Oksanen päättää:
"Uuden lainsäädännön säätämisen sijaan oikea ratkaisu onkin kouluttaa poliisit ja syyttäjät ajan tasalle sananvapautta koskevasta lainsäädännöstä ja Internetin toiminnasta. Samalla olisi syytä pitää korostetusti esillä sananvapauden roolia tärkeimpänä demokratian varmistavana perusoikeukeutena - ilman sananvapautta ei voida edes keskustella muista perusoikeuksien loukkauksista!"
EDIT: 19.5.2007 klo 20.47
Koska Neulekirpun uutisvirta tulee joskus vähän sekalaisessa järjestyksessä, oli minulta jäänyt epähuomiossa lukematta tämä juttu. Neulekirppu on jälleen asian ytimessä.
Miksi nettikeskustelu pelottaa vallanpitäjää?
via Kuvauksia by neulekirppu by Neulekirppu on May 16, 2007
"Onko se kuitenkaan nettikeskustelu, joka vallanpitäjiä pelottaa? Vai onko se muutos, joka on selkeästi nähtävissä nettikeskustelun lisäksi myös muualla yhteiskunnassa yksilöiden aktiivisempana osallistumisena."


EDIT 22.5.2007 klo 21.23:
Kommenteissani Iines ilmoitti pohdiskelevansa aihetta vielä omassa blogissaan, jossa onkin kehittynyt vilkas keskustelu keskustelusta (nyt jo toistasataa kommenttia).

Jotenkin minua hämää että osa ihmisistä keskustelee nyt anonyymistä pilkkaamisesta ja kiusaamisesta herjaamisen juridisessa kontekstissä ja toiset sananvapaudesta ilmaista kantansa. Vaikuttaisi että ne joita on herjattu kiinnittävät huomionsa siihen puoleen ja ne joita ei ole kiusattu näkevät suuremman kuvion eli vapauden esittää kriittisiä mielipiteitä valtaapitävistä tahoista. Siis vähän niinkuin "metsä" ja "lillukanvarret" - vähättelemättä ollenkaan kiusaamisen aiheuttamaa tuskaa. Enkä sinänsä näkökulman muutosta ihmettele kun luen ketjua. Kirjoituksen nimikin osuu yllättävän hyvin.

Itse olen suorittamassa siirtymää täysin omalla nimellä bloggaamisesta anonyymimpään suuntaan. No, vieläkään ei kummoinen nettietsivä tarvitse olla yhteyden selvittämiseen, mutta yhtäkaikki se vaatii ainakin pientä mielenkiintoa. Tosiassa vanhat lukijani tietävät täsmälleen kuka Halo Efekti on, mutta uudemmilta lukijoilta olen katkaissut taktisesti muutamia linkkejä että nimenomaan pääsen suurempaan vapauteen sanomisessa ettei se tosiaan pamahda hakukoneen ensimmäiselle sivulle nimiguuglauksella. Vanhoille lukijoilleni tiedoksi että olen edelleen oma itseni enkä mikään fiktiivinen nettipersoona.

... siis se linkki Sisäinen pirumme
via ikkunaiines by iines on May 21, 2007