17.5.07

Ns. Museotie, nyttemmin metsäautotie


Hehhehehee, laitettuani yhden kamerakännykkäkuvan ja dokumentoituani taviselämääni, joku tilaaja sai välittömästi tarpeekseen. Ilmeisesti känny ei ollut tarpeeksi hieno tai sitten puun kaatuminen päivän "kohokohtana" oli jollekin urbaanille "liikaa". ;D

Jatketaanpa vähän aikaa samalla linjalla. Dokumentointia lisää. Tuossa meidän ohitse menee Jyväskylän ja Jämsän välinen museotie. Siitä muinaiset suomalaiset pökäsivät hevoskärryillä matkoilleen esim Laukaasta Tampereelle. Postivaunuja ryöstettiin ja muuta jännää... Ratsut laukkasivat ja kärrynpyörät kolisivat kivikossa.

Käväisin siellä tossa aurinkoisen Helatorstain kunniaksi päiväkävelyllä. Syystalvisen puusavotan jälkeen se on kyllä enemmän normaalin metsäautotien kuin museotien näköinen. Ei sillä etteikö metsää saisi hakata. Miehenikin saa leipänsä metsäteollisuudesta (ja nyt on syksyllä lomautus tiedossa kun Venäjän puukauppa tökkää tulleihin), mutta kyllä tuollainen hakkuualue on ruma silmälle. Eipä sillä, kyllähän sinne heti alkaa jotakin kasvaa ja tuollakin hakkuujätemäärällä lämmitetään voimalaitosta ainakin muutama päivä.

Mutta on se ryöveän näköistä. Tämä on siis sitä Jyväskylän uutta kaupunginosaa, Sääksvuorta.