3.6.07

Jipun läksiäiskuva


Laitetaanpa vielä Jipun läksiäiskuva.
Leikattu kolli, 16 vee, siis karkasi kyläilijöiden aiheuttamassa hässäkässä 23.5. tuossa parin kilometrin päässä meiltä. Se nähtiin kohta pihassamme, mutta luultiin että se on jonkun naapurimme kissa ei puututtu siihen siinä vaiheessa.

24.5. Jippu tuli istuskelemaan minun kanssa meidän portaille ja istuksi sylissänikin ja söi raksuja mitä meillä on aina kuistilla naapurin kissojen (Vekkuli ja Hanna) takia. Jippu pyrki jo silloin sisälle, mutta ajateltiin ettei voida ottaa jos se on jonkun kissa. On myös omien kissojen karkureissuilta tiedossa että rauhallinen rintamamiestalo-tyyppinen pihapiirimme tarjoaa monia kissojen mieleisiä turvapaikkoja.

25.5. Jippu tuli jälleen juttelemaan ja päätimme miehen kanssa että nyt otetaan kissi talteen, oli kenen oli. Laitoimme talteenottoilmoituksen Karkurit.comiin ja juttelimme naapurin kanssa että kissa on nyt meillä, jos joku kysyy.

30.5. Mies huomasi lähikaupan ilmoitustaululla kuvallisen katoamisilmoituksen. Myöhemmin ilmeni että katoamisilmoituksia oli viely myös postilaatikoihin, mutta liian pienellä alueella - Vanhan Nelostien väärälle puolelle. Minä menin töitten jälkeen lähikauppaan ilmoitusta katsomaan, ja osoittautui että kissa on sama. Soitin heti omistajalle, joka tuli sitten vähän ajan päästä noutamaan karkulaisen kotiin ikionnellisena asioiden saamasta käänteestä.

Jipulla on aivan ihana luonne kissaksi ja se on aivan mainio pörriäinen. Meidän sopeutumiskykyinen kissalauma (kuusi kissaa, Jippu oli seitsemäs) vastaanotti tulokkaan ilman mitään valtataisteluja tai muita hässäköitä. Vähän vain kytittiin että kuka tuli.

Nyt joku voi ihmetellä miksei paikallisella löytöeläintarhalla ole osuutta kertomuksessa. Itse en tiedä, mutta minulle on kerrottu että kissat ammutaan siellä heti 15 päivän päästä jollei niille ole löytynyt omistajaa. En tiedä onko juttu totta, mutta riskiä ei voinut ottaa - kun me olisi itse pidetty Jippu jollei omistajaa olisi löytynyt. Meille on kyllä otettu kyseiseltä löytöeläintarhalta Ulpukka, joka oli otettu talteen Palokasta hortoilemasta.

No, Jipulla ja Ulpukalla oli onnea. Kaikki karkumatkat eivät pääty onnellisesti uusien kavereiden löytymiseen. Jimin koirakaveri Sara joutui kanssa tässä hiljattain hukkaan, mutta onneksi sekin löytyi. Nettipimentoni takia en päässyt asiaa kommentoimaan, mutta seurasin kyllä henkeä pidättäen.

Pitäkää hyvä huoli eläimistä!