22.6.07

Juhannusaaton viettoa


Jees. Juhannusaatto kotijoukoissa.

Mökille Korpilahdelle pyydettiin, mutta en nyt sitten lähtenyt - menen sitten kesälomalla heinäkuussa mattopyykin merkeissä. Pyydettiin myös juhannuksenviettoon tuonne Hanhiperän ranchille, mutta eipä taida sinnekään tulla lähdettyä. Ainakin yksi sukulainen sen sijaan pitäisi olla illalla tulossa käymään täällä, tiedossa ainakin saunomista ja grillailua. Ruokapuolen tarjonnassa on lohta, haukea, makkaraa, uusia perunoita ja salaattia.

Juhannusruusun kukinta alkaa olla täälläkin jo hivenen förbi. Etelä-Suomessa on kyllä kerennyt kukinta varmasti loppua ennen H-hetkeä. Nyt on kuitenkin Suomi kauneimmillaan.

Järveä täällä lähes vuoren huipulla (n. 230 metriä merenpinnasta) ei ole näköetäisyydellä, mutta emmepä anna sen haitata tahtia. Eipä ole ainakaan hukkumisen vaaraa. Tuolla museotien varressa on yksi lampi, lähimmät järvet ovat Sääksjärvi, Muuratjärvi ja Päijänne ja aika iso joukko pienempiä järviä/lampia esim. tuossa Rannankyläntien varressa. Uimaan tosin lähtisin autolla mökille Korpilahden Kärkisiin Päijänteen rantaan. Vielä en ole tänä kesänä muuten pulikoinut kertaakaan.

Nauttikaamme suven suloisuudesta! Oikein ihanaa jussia kaikille!