2.6.07

Kesäkauden avajaiset


Ihanata lauantaipäivää kaikille!

Viikolla pidetään miitinki Neulekirpun kanssa sen uuden yhteisblogin tiimoilta. Otin jo kortillissen kuvia tuolta meidän puutarhastakin sitä varten. Ei sillä että minä joku mestari olisin ja pyrkisin innokkaasti neuvomaan muita, mutta jos joku saa siitä vinkkiä itselleen niin sehän sopii hyvin. Tarkoitus on olla sellainen kierrätyshenkinen, ekologinen ja taloudellinen - ja ainakin minun kohdalla kuvat puhukoot paljolti puolestaan. Eli taviksen ei-kaupalliset vaihtoehtovinkit kotiin ja puutarhaan. Nimiehdotuksia blogille otetaan kiitollisuudella vastaan.

Jaahas täytyypä tästä lähteä kohta ostamaan bensaa ruohonleikkuriin ja ajella nurtsi ekaa kertaa tänä kesänä. Siitä tuleekin melkoista kurvailua kun haluan säästää joitakin luonnonkukkatuppaita mitkä ovat faktisesti alueella, joka normaalisti vedetään leikkurilla puliksi. Sitten olisi ohjelmassa siivoilua, Tiikkarissakäynti, hernepenkin laitto, krassinsiemenien istutus(valmiiseen penkkiin), saunomista, grillailua yms. puuhastelua.

Tänään on monelle ja monessakin mielessä sellainen varsinainen kesäkauden avaus kun on kesäkuun eka viikoloppu käsillä. Siis juhlikaa kohtuullisesti, niin että olette myös ensi vuonna juhlimassa.

Onnea ylioppilaille ja oikein paljon onnea johonkin ammattiin valmistuneille! Meikäläinen on suuri kädentaitojen arvostaja, kun itselle niitä on suotu vain rajallisesti - luonnekin soveltuu parhaiten sellaiseen piällysmies-rooliin. Ja pikkumukuloille toivotan mukavaa kesälomaa koulusta.

Ainiin joo, meinasi unohtua että tänään otetaan valtava määrä potretteja valmistujaisissa. Harrastajakuvaajat, katsokaa sellainen paikka ettei mene kirkkaan auringonpaisteen takia kohteella silmät sirrilleen ja tsekatkaa että taustassa ei ole yksityiskohtia, jotka hyppäävät silmille valmiista kuvasta. Miettikää erilaisia kuvakulmia ja pohtikaa onko vaaka- vai pystykuva parempi (vai neliöksi, mikä sopii usein). Koska Kootee jo narisi osittaisen nettipimentoni aiheuttamasta vähäisestä kuvamäärästä, laitetaanpa pohdinnan tueksi mallikuva. Kuvaustilanteessa meikämanne meni metsään eli pidin kameraa just väärinpäin... Eikö olisikin ollut parempi ottaa tässä tilanteessa vaakakuva? Olen tässä sellaista huolettomasti mallintanut. Tietysti tästäkin hillittömällä kloonaamisella saisi vielä rakennettua kuvan, mutta tämä olkoon varoittavana esimerkkinä.


Tapani mukaan nostan jonkun uutisotsikonkin esiin. Tämä aamuna tämä tuntui kiinnostavalta Jyväskylän uusin nähtävyys:
Taka-Keljon Rainer Suomen suurin kuusi
"Noin satavuotias kuusivanhus on nimetty Raineriksi Jyväskylän kaupungin metsäasioista pitkään vastanneen, vuonna 1993 eläkkeelle jääneen Rainer Hiilesniemen mukaan.

Kuusi kasvaa Mustalammen rannan tuntumassa, Ronsuntaipaleentien varressa vastapäätä kaatopaikalle kääntyvää tietä. Kaupungin keskustasta Rainerin luo on noin viiden kilometrin matka. Rainerin juurelle johtaa opastettu, muutaman sadan metrin mittainen polku."