14.6.07

Kotitalouksien pakkausjäte

Kotitalouksien pakkausjätteiden keräys kuuluu kaupungille jätelain mukaan
via Jyväskylän kaupunki - Uutisia on Jun 11, 2007

"Kotitalouksien hyötyjätekeräyksestä on kehkeytynyt eriävä tulkinta;
Jyväskylän kaupunki ja jätteidenkuljetusyritys ovat eri mieltä hyötyjätteeksi
luettavan pakkausjätteen keräyksestä. Jätteidenkuljetusyritys on lähestynyt
taloyhtiöitä, kiinteistöjä ja isännöitsijöitä tarjoten hyötyjätteiden
keräyspalvelua. Jyväskylän kaupunki kuitenkin katsoo, että kunnan vastuulla on
järjestää pakkausjätteen kuljetus osana asumisessa syntyvien jätteiden
kuljetusta. Jäteyrityksen toiminta on näin ollen vastoin jätelain
säännöksiä."

Jotenkin tämä juttu herätti minussa närkästystä nimenomaan kyseisen yrityksen suuntaan. En ole ihan perillä kaupungin jätehuoltomääräyksistä, mutta ilmeisesti ne eivät paljonkaan poikenne Muuramen vastaavista säännöistä. Käsittääkseni jätehuoltopalvelu on kilpailutettu kunnan toimesta. Nyt sitten yrittäjä on ruvennut sooloilemaan - tai kilpaileva yrittäjä joka jäi tarjouskilpailussa nuolemaan näppejään.

Epäröiväksi minut saa se että omakotitaloissa nyt ei pahvijätettä valtavasti synny. Olen vähän kysmysmerkkinä... Onko kaupungissa sama systeemi kuin meilläpäin että pahvit pitää viedä keräyspisteeseen? Yritetäänkö tässä nyt jotain kaksinkertaista rahastusta vai mitä? Vai yrittääkö kaupunki saada sellaiset kiinteistöt liittymään järjestelmään joilla ei tuollaista jätettä juuri synny?

Tavaroiden ylipakkaaminen onkin sitten se varsinainen ongelma, jonka määrää ja yleisyyttä en koskaan lakkaa ihmettelemästä...

Laitan illalla kuvan meidän Sulo-merkkisestä jäteratkaisusta tähän. Se on siis tuolla tien päässä.

P.S. Merkillistä touhua tuon näiden sivujen laskurin kanssa tänään. Satuin aamulla katsomaan että sen lukema oli 23484 ja tällä hetkellä taas 18645... Eli siis lukema on pienentynyt päivän mittaan 4839:llä kävijällä! ;D No, eipä se muutenkaan pidä paikkaansa, että ei sen niin väliä!