16.6.07

Mainonta ja orjatyö


Tämä on muuten tämän blogin 516. postaus.

Ilta=Sanomat vituttaa minua - taas
via Ze Kerawach by kervå on Jun 14, 2007
"No, silloin tällöin joku valopää saa hienon idiksen, että laitetaans sinne sellanen mainos, joka sisältää videoo ja musaa ja on äärimmäisen mukaansatempaava!!! Ja käynnistyy automaattisesti ilman lukijan myötävaikutusta!!! Jeeee, maailman paras idea.

Tuo neronleimaus vaatii tietysti sen, että lehden toimituskunta yms. vastaavat ovat autuaasti unohtaneet edellisen samanlaisen mainoksen aiheuttamat vahingot. Viikon se varmaan vie.", kertoo Ze Kerawach koettemuksestaan.
No, niin kyrsii kyseinen mainonta minuakin! Mainion lauantaiaamuni meinasi pilata Iltsikan silmille ja varsinkin korviin särähtänyt pyytämättä esiin ponnahtanut siiderimainos. Iltasanomien puolustukseksi on sanottava että jo hetkeä aiemmin Timen sivut tekivät saman tempun, silloin kysymyksessä ei tosin ollut siideri. Siis Firefoxin extensions sivuille ja Adblock ja Adblock Plus Filter Uploader käyttöön. Ajatelkaas, näin kauan jaksoin pelkästään ignoroida mielessäni mainontaa sillä verukkeella että sillä kustannetaan minulle kaikkea kivaa ilmaisesti nettiin. Mutta rajansa kaikella. Nyt se on loppu.

Tulipahan vain mieleen tästä eilisestä kiinalaisten orjien ja lapsiorjien vapauttamisesta että kyllähän mä tiesin millä tuollainen "talousihme" kustannetaan. Eihän tässä ole taloutta turhaan opiskeltu ja työskennelty liike-elämässä neljännesvuosisataa, silmätkin on vihertävänharmaat eikä siniset. Siitäpä jatkoajatuksena tuli jälleen kerran mieleen ostoboikotti. Kyllä siinä Kiinailmiö hiipuu jos vain systemaattisesti kaikki jättää ostamatta tuotteet jotka on valmistettu näissä halpamaissa tai yrityksissä jotka ovat siirtäneet tuotantoaan kyseisiin maihin. Jokaisen kannattaa mielessään alkaa laskea että koska minkään asian tekeminen Suomessa ei ole kannattavampaa kuin Aasiassa - niin protektionismihan on siihen ainoa tehoava lääke. Jos jokainen mieltää sen omalle kohdalleen tyyliin "en osta. piste.fi", niin mitään säädöksiähän ei tarvita.

En tosin rupea tässäkään asiassa jeesustelemaan, sillä ostin viikolla Citymarketista nahkakengät 15,- eurolla (yritin katsella missä ne on tehty, mutta se ei ilmene mistään). Todennäköisesti joku tehtaaseen lukittu ja kadulta shanghaijattu kiinalainen lapsiorja on nämä tehnyt 20-tuntisen työpäivänsä aikana raipaniskujen kannustamana. Äh, kaikkea sitä tulee muissa aatoksissa ja väsyneenä työpäivän jälkeen ostettua!

Kuvassa paikallisen ostoshelvelin parkkis.