22.7.07

Ikkunanpesua ja saunomista


Lupasin eläkeläisille pestä mökillä ikkunat ja sen teinkin. Tässä on huomionarvoista se että omassa huushollissa kyseinen homma onkin jäänyt laiskuuttaan/epähuomiossa suorittamatta. Sauna lämmitettiin ja käytiin järvessä kastautumassa. Minusta vesi oli kylmää, isä taas piti vettä lämpimänä. Se on siis suhteellinen asia.

Laituriprojekti ei edistynyt kuin rikkomisen osalta, kaksi lautaa meni taas poikki - nyt kukaan ei onneksi kaatunut ja satuttanut itseään. Peräprutku saatiin käyntiin Biltemasta ostetun uuden käsipumpun avulla, mutta se ei ottanut kierroksia ja sammui. Tulpat otettiin irti, ne olivat kyllä kastuneet pumppailun ja narusta tempomisen tiimellyksessä - mutta olivat muuten ookoo. Totesimme että ensi kerralla vene mulautetaan järveen vaikkei moottori lähtisikään käyntiin ja siirretään vaikka soutamalla "hätäsatamaan". Onko joku teistä koskaan muuten yrittänyt soutaa tavallisen soutuveneen liian lyhyillä airoilla Busteria? Voin kertoa teille että se on helpommin sanottu kuin tehty. Äh, naapurin reipas Koo ei kerkiä talkoisiin ja asia jää taas allekirjoittaneen ja mainitun eläkeläiskroonikon harteille. Kissamaullahan onkin kokemusta tästä yli 400 kiloisen veneen, 80 kiloisen perämoottorin ja 125 kiloisen työnjohtajan työntämisestä ja vetämisestä laholla laiturilla. Onneksi meillä on vinssi. Sanoisinko että varsinainen veneily ei juuri tämän lähtö- ja rantautumisvaikeuden vuoksi juuri kiinnosta meikäläistä.

Kuvista ilmenee myös rakennustavaran kuljettamisen vaikeus. Se on käsipelissä kannettava ylhäältä rantaan, jonka korkeusero vastaa hissittömässä kerrostalossa about viidettä kerrosta...Kiva!