29.7.07

Lomalaisen potretti


Tänään on loman viimeinen päivä. Huomenna töihin. Yäk! Kyllä meni nopeasti neljä viikkoa!

Missään pitemmässä reissussa en käynyt, pyörin tässä muutaman kymmenen kilometrin päässä kotijoukoista. Korpilahti kaukaisin piste, jossa kävin. Otin ihan levon ja rentoutuksen kannalta.

Lomakelit oli välillä (varsinkin viimeiset kolme viikkoa) aika sateiset, mutta minua se ei haittaa yhtään. Kosteus raikastaa ilman - ruumiinrakenteeni ja aineenvaihduntani ei erityisesti kaipaa hellettä. Ilmeisesti olen siinä joku poikkeus siihinnähden miten valtaosa ihannoi kuumia kelejä. On kiva jos aurinko paistaa, mutta jos ei - niin ei se haittaa mitään.

Työelämään soveltuva unirytmi säilyi aivan viimemetreille, mutta kun ukko jäi lomalle pari viikkoa sitten ollaan joskus katseltu elokuvia kotiteatterista aamuyölle että esim. tänään nousin vasta ½ 10 (eilen katsottiin Ridleys Scottin 1200-luvun Jerusalemin temppeliherroista kertova Kingdom of Heaven, 2005). Huomenna siis herätys klo 6 että kerkiää rauhassa töttöillä ennen kuin työt alkaa klo 8. Lehdenlukua, aamukahveilua jne. Kyllä on taas vieraantunut koko työelämästä huolettomana lomalaisena, tiedossa tuskallinen päivä ennenkuin taas tottuu että leivässä pysymiseksi on aherrettavakin.

Nenänvalkaisua ei tarvitse suorittaa kun alkoholin kanssa läträys jäi olemattomaksi. Saunan päälle saatoin ottaa yhden oluen, siinä kaikki. Terassilla en käynyt kertaakaan. Kerran oltiin puhuttu että olisi voinut piipahtaa Muurmannissa ja Rockarissa Muuramessa - mutta sekin sitten jäi kun lähtö viivästyi.

Ihana loma! Täytyy laittaa jonkunlainen rahapeli vetämään että voisi lomailla aina. Minulla riittää aina pientä puuhaa että en pitkästyisi lomailuun ikänä.

No, täytyy lähteä tästä vielä nautiskelemaan viimeisestä lomapäivästä. Huomiselle en aio vielä suoda ajatustakaan.