14.7.07

Luontainen johtaja täällä, haloo

Katkoviivan (eli. Aamun kuiskauksen) Johanna oli tehnyt Adeccon sivuilla persoonallisuustestin "Testaa tarveluokkasi".

Saimme Johannan kanssa hyvinkin samanlaiset tulokset. Alkuosa on jopa aivan identtinen. Samoin väliosa. Vieläpä lopetuskin. Täytynee suunnitella miten pääsisi Johannan työkaveriksi =D

"Vallan tarve

Sinä olet luontainen johtaja.

Kaltaisiasi henkilöitä on organisaation eri tasoilla, hyvin erityyppisissä tehtävissä.

Haluat olla keskeisessä roolissa useimmissa elämäsi tilanteissa. Annat luontevasti muille kanssaihmisillesi ja kollegoillesi ohjeita kuinka asioiden tulisi olla ja miten ne tulisi tehdä.

Pidät kiinni mielipiteistäsi, et hyväksy valmiita ratkaisuja ilman vakuuttavia perusteita, etkä myöskään anna liikaa painoarvoa muiden tunteille tuodessasi näkemyksiäsi julki.

Olet määrätietoinen ja vaikutat ympäristöösi voimakkaasti.

Vastustat usein muutoksia ja kun hyväksyt muutoksen, pitäydyt uudessa hyväksymässäsi linjassa.

Itsetuntosi ei järky ennen tärkeitä ja vaativia asiakasesityksiä, organisoidessasi toimiston arkirutiinien hoitoon liittyviä tehtäviä kollegoillesi tai ajaessasi johtoryhmässä näkökulmaasi eteenpäin vuosibudjetin suunnitteluvaiheessa. Tiimipalaverit eivät koskaan pääty ilman, että sinun mielipiteesi asioista on kuultu.

Pidät kiinni näkemyksistäsi ja muiden tulee vakuuttavasti myydä sinulle uudet ajatuksensa

Ulkoinen esiintymisesi on painokasta ja tarmokasta. Käytät vahvaa elekieltä tukiessasi suullisia viestejäsi.

Muiden on hyvä lähestyä sinua varoen ja olla valmiita myymään sinulle ajatuksensa tehokkaasti, sillä järjestelet ja koet asioita usein mustavalkoisesti.

Et voi sietää mielistelyä: toisin sanoen "jee-jee" - miehet ja naiset kokevat kommunikaation kanssasi haasteellisena.

Vallan tarvettasi tulisi osata käyttää oikein ja olisi tärkeää, että sitä osattaisiin hyödyntää organisaation eritasoisissa tehtävissä.

Sinulle voisivat esimerkiksi soveltua esimiestehtävät tai tiimin vetäjän rooli. Soveltuisit mahdollisesti ostajan tehtäviin.

Kehitettävää itsessä

Kiinnitä huomiota siihen, että kuuntelet myös muita ennen kuin teet päätöksesi. Tarvittaessa, muista perustella päätöksesi, etteivät ne vaikuta muiden silmissä liian voimakkailta.

Varo jyräämästä muiden mielipiteitä. Kuuntele myös mitä kollegoillasi on sanottavana. Esimiestehtävissä muista ottaa huomioon myös suhteet muihin tiimeihin omasi lisäksi.

Anna enemmän sijaa positiivisuudelle ja ole hieman enemmän kiinnostunut muista ihmisistä!

Esimerkkejä soveltuvista toimialoista ja tehtävistä

Eritasoiset osto- ja myyntitehtävät soveltuisivat sinulle hyvin.

Myös toimistosihteerin tehtävät, joissa päivittäisiä toimintoja tulee organisoida tehokkaasti, voisivat sopia sinulle.

Taloushallinnon, kirjanpidon ja rahoituksen tehtävissä, jotka edellyttävät periksi antamatonta otetta voisit myös olla omimmillasi.

Myös pankki- vakuutus ja lakialojen tehtävissä, joissa vakiintuneita säännöksiä ja toimintamalleja tulee noudattaa, saattaisit menestyä käyttäytymistarveprofiilisi ominaisuuksien pohjalta.

Mikäli koulutuksesi ja ammattiosaamisesi on teknistä, kuljetuksen ja logistiikan sekä tuotannon ja tekniikan aloilla on myös paljon esimiestehtäviä, joissa varmasti menestyisit käyttäytymistarveprofiilisi ominaisuuksien perusteella.