13.7.07

Mustavalkotelkkarit


Suoritin tässä yhtenäpäivänä nostalgiatestin. Viritin kuvan näkymään kahdesta eri kannettavasta mustavalkotelevisiosta, jotka olemme saaneet lahjoituksena. Kissamau lahjoitti tuon isomman joka on yläkerrassa sängyn vieressä olevalla yöpöydällä ja naapurin Koo lahjoitti toisen mikä majailee nykyisin keittiön ikkunalaudalla. Seurasin vähän aikaa molemmista telkuista lähetystä mustavalkoisena.

Nyt kun kohta Suomessa siirrytään pelkkiin digilähetyksiin loppuu sitten varmaankin noiden katselu kokonaan - kun ei noita varten kyllä ainakaan meillä ruveta ylimääräisiä digibokseja hommailemaan.

Muistan kun meille aikoinaan tuli eka väritelkkari 1970-luvulla. Silloin mainittiin lehtien tv-ohjelmatiedoissa erikseen suluissa jos kyseessä oli värilähetys, niitä oli muutamia(!) viikossa.

Nostalgiavehkeitä. Siirryin oitis ajassa taaksepäin kuin aikakoneella. Toisen kuvan nimi on on "Veke ja Wimbledon", ei paljon kiinnosta Veijo Salmea miesten kaksinpeli, mutta kyseinen tv-aparaatti näkyy myös tässä kuvassa. Mainio sisustuksellinen yksityiskohta retrokotiimme.