17.7.07

Padan vaihto -operaatio


Kategoriassa rintamamiestalon remontti, pääotsikon kulutusjuhla alla, seuraa raportti saunan padan vaihdosta. Meillä siis lämmitetään pihasaunassa vesi puulämmitteisellä padalla ja lämminvesiboileri, josta itse taloon tulee kuuma vesi ei ole yhteydessä saunalle.

Mahdollisille uusille lukijoille tiedoksi että olen perinnetyylin vankkumaton kannattaja ja life style on sellainen että asuntomessutyyli on kauhistus ja useimpia nykyajan kotkotuksia en suinkaan välttämättä edes halua ottaa käyttöön. Mutta aivan fundamentalistinen puristi en kylläkään ole. Asumme siis 1957 rakennetussa rintamamiestalossa. Koska 50 vuoden iän rajapyykki oikeuttaa kutsumaan esinettä antiikiksi, saavutti talomme (jota ei ole massiivisilla remonteilla pilattu) tuon virstanpylvään tänä vuonna.

Vanha, lähestulkoon päivttäisessä käytössä ollut (about 30 vuotta vanha, edellisten asukkaiden hankkima 80 litran Narvi-merkkinen klassikko) nykäistiin irti seinästä ja kannettiin pihalle. Meinaan käyttää sitä kukkien kasvattamiseen, uskokaa tai älkää. Vaikka "rustiikkinen" esine on siinä ja siinä että onko se vain helvetin ruma - sen sijaan että olisi "rumankaunis", niin silti se hyödynnetään loppuun asti. Istutan siihen vaikka mansikoita, saa nyt nähdä. Aivan keskeiselle paikalle en aio kuitenkaan objektia sijoittaa, sille on harkittavana joku vähemmän keskeinen sijainti tontilla.

Uusi samankokoinen 80-litran Narvi pata ostettiin Starkilta, hinnaksi jäi himpun yli 300 euroa. Hakijana toimi naapurin Koo, joka työnsä puolesta on oikeutettu saamaan alennusta enemmän kuin me, jolla on autossa vetokoukku sekä peräkärry ja joka on kiltti ja avulias mies.

Asennus sujui helposti kun uuden tulisijan korkeutta pääsi säätämään "tassujen avulla". Hormissa ollut entinen läpimenoreikä kelpasi sellaisenaan. Olinkin nuohonnut ja siivonnut hormin ja padan korokkeen vanhan jäljiltä joten vain tökkäsimme uuden padan paikoilleen finaalivaiheessa. Tärkeänä toimenpiteenä tiivistin vielä hormiliitoksen tulivillalla (jota minulla oli ennestään jemmassa). Viimeksi mainittu on hyvän vedon aikaansaamiseksi olennainen toimi.

Siinäpä se.