Pages

22.8.07

Globaali hallintakoneisto (via Olli Tammilehto)


"Voi olla, että G8 ja sen sellaiset ovat jo onnistuneet tiedontuotannon hallinnallaan kääntämään ilmastomuutoskeskustelun itselleen ja järjestelmälle suotuisille raiteille. Keskustelun lähtökohtana ovat useimmiten Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n raportit. Vaikka näitä raportteja mainostetaan tiedemiesten viimeisenä sanana, todellisuudessa tutkijoiden kirjoittamat yhteenvedot eivät pääse julkisuuteen. Valtioiden nimittämät byrokraatit sensuroivat ensin raportin itselleen sopiviksi.

  • Esimerkiksi tänä keväänä ilmestyneistä raporteista sensuroitiin viittaukset siihen, että positiiviset takaisinkytkentämekanismit voisivat joissain tapauksissa kiihdyttää ilmastonmuutoksen hyvin nopeaksi.
  • Nämä tiedot oli sensuroitava, koska ihmiskunnan eloonjäämisen kapitalismin säilymisen edelle asettavat moukat voisivat tehdä niistä vaarallisia johtopäätöksiä: sen sijaan että odottaisimme päästökauppakeinottelun ja muiden markkinamekanismien pelastavan meidät, koko kapitalistinen kasvutalous olisikin pantava hyllylle.", sanoo Olli Tammilehto kirjoituksessaan G8 - vaaraton herrasmiesklubi.

Mies on aivan asian ytimessä. Taidatkos sen selkeämmin sanoa?

"Vietnamin sota päättyi USA:n kirvelevään tappioon vuonna 1975 viisi kuukautta ennen ensimmäistä varsinaista huippukokousta. Kun valtava aseylivoima ja huipputeknologia eivät taanneetkaan globaalia hallintaa, oli kehitettävä muita hallitsemistapoja.

Maailman hallitsijoiden riesana oli myös 1960-luvulla alkanut uusi voimakas opiskelija-, työläis- ja talonpoikaisliikkeiden aalto. Edes keynesiläinen hyvinvointivaltiopolitiikkaa ei tuntunut tyydyttävän massoja, jotka keksivät aina uusia vaatimuksia.

G-instituutio ryhtyi siis yhdessä Trilateraalisen komission, Bildenberg-ryhmän ynnä muitten globaalien herrakerhojen kanssa luomaan uutta maailman hallitsemistapaa. Ensialkuun kokousten julkilausumissa oli vanhoja keynesiläisiä äänenpainoja. Viimeistään vuonna 1981 G7 kuitenkin liputti avoimesti uusliberaalin järjestyksen puolesta ja se oli organisoimassa sitä muutosta, jota alettiin kutsua globalisaatioksi. Vuoteen 1996 mennessä keskeistä agendassa oli imperiaalinen globaali hallinta.", Olli Tammilehto kertaa G8 historiaa.