29.8.07

Halki, poikki ja pinoon


Supo tiesi Rusin syyttömäksi jo vuonna 2003 VIA Iltalehti
29.8.2007 7:10

"Suojelupoliisi tiesi jo vuonna 2003, ettei suurlähettiläs Alpo Rusi voinut olla Stasi-vakoilija, kirjoittavat keskiviikon Turun Sanomat ja Aamulehti.Saksan Stasi-arkiston päätutkija Helmut Müller-Enbergs teki lehtien mukaan tammikuussa 2003 asiantuntijaraportin Saksan rikospoliisille, joka kertoi raportista myös Supolle.

- Kun vakoilija IM Pekka Stasi-paperien mukaan aloitti työnsä, Alpo Rusi oli vasta 16-vuotias. Sen ikäinen ei olisi kyennyt kirjoittamaan saksaksi IM Pekan silloin toimittamia monimutkaisia talousanalyyseja mm. Suomen ja pohjoismaiden taloussuhteista, Müller-Enbergs sanoo lehdissä.

Müller-Enbergsin mukaan hän ei todistanut Rusi-oikeudenkäynnissä sen takia, että kutsu todistamaan tuli niin myöhään. Stasin papereita hallitsevan viraston juristit eivät ehtineet selvittää, voiko hän Saksan lain mukaan lähteä Suomeen todistajaksi."

STT

Alpo Rusin oikeudenkäynnissä on tänään annettu loppulausunnot. Tämä on minusta todella mielenkiintoinen ja äärimmäisen vakava ja varoittava juttu. Se on todella pelottavaa miten yhteiskuntakoneisto hyökkäsi viattoman jäsenensä kimppuun. Kimpussa oli yhtä aikaa virkavalta, poliittinen valta ja media - ja kansa, joka Suomen kansallismentaliteetin huomioonottaen on todella julma. Tuo ulkomaisen tähtitodistajankin myöhäinen paikallekutsuminen viittaa myös siihen että häntä ei ehkä kovin innokkaasti haluttukaan paikalle. Toistan täällä saman minkä sanoin jo Neulekirpun blogin kommenteissa.
Halo Efekti said...

"Valtio ja me vaan kiltisti maksamaan Alpolle ja juristeille ja Suposta loparit heti koko porukalle tai yhteisvastuullisesti korvaamaan valtion kulut... Virkavirheen kriteerienkin täyttyminen luulisi minusta olevan lähellä, vaikken juristi olekaan.

Jos tutkimus on senlaaluista että se ajattelee 16-vuotiaan kykenevän monimutkaisiin talousraportointeihin saksan kielellä - niin ei muuta kuin potku perseelle ja tervemenoa, nyt loppui suojatyö. Voi sanoa että ammattitaito on nolla ja yleistä elämänkokemusta ja lautamiesjärkeä ei vaan ole.

Itse olisin varmasti ahdistunut yhteiskuntakoneiston rattaissa huimien syytösten alla niin että olisin todennäköisesti tappanut joko itseni tai vaihtoehtoisesti jonkun muun. Kyseessä oli ajojahti ja nyt pitää panna syytteeseen ne ketkä tämän sotkun aiheuttivat.", sanoin kommenteissa.