4.8.07

Jyväskylän Helikopteriralli 2007


Minä en noista ralleista juuri perusta ja sanon niitä sitkeästi Jyväskylän Suurajoiksi vaikkei ne rallikansan ja sponsorien mielestä ole sellaiset olleet kymmeniin vuosiin.

Ei ne nyt suoranaisesti kamalasti haittaakaan tee kun en asu sulkualueella ja kykenen välttämään ruuhkatkin mainiosti pyörimällä vain tarpeellisissa paikoissa täällä Keljonkankaalla. Olen kokonaisuudessaan nähnyt tähän mennessä tänä vuonna n. kymmenen ralliautoa liikenteessä ja nekin silloin kun koko kisa ei ollut vielä alkanut. Viron lipuilla varustettujen kisaturistien pari vania näin eilen liikennevaloissa Keskussairaalantiellä ja (känninen) innostus näkyi ja kuului kauas ja torvet soi. Myös oman autonsa parkkiin varsin kauas jättämään joutuneiden, kisapassi kaulassa kulkevien miesryhmien määrä oli huomattava.

Tuo kymmenien metrien päässä päänyli tapahtuva vilkas helikopteriliikenne meidän pihassa on se mitä täällä ei voi olla huomaamatta. Talomme sijaitsee eteläisen lentoreitin alla ja voi sanoa että vilinä, lapojen lätke ja moottoreiden pörinä on melkoista. Luultavasti kaikki kynnelle kykenevät helikopterit Suomesta on valjastettu tänne pörisemään ja lätkyttämään.