11.8.07

Kevyt kenttämeikki, ikäsyrjintä ja A-lehtien ostoboikotti

Alkuperäinen postaus:

Meikäläinen ei ole juuri meikkaillut tai vaatteilla koreillut viime vuosina. Nyt kokeilin huvikseni kevyttä kenttämeikkiä ja tulos kännykällä Twangoon =D Onkohan mulle tulossa keski-iän kriisi? =D =D =D

...ikäkausikriisejä ei ole ollutkaan - sen jälkeen kun koin kolmenkympin kriisin 21-vuotiaana.

EDIT11.8.2007 klo 19.57:
Tätä allaolevaa juttua ei ollut alkuperäisessä postauksessa ja otsikkokin oli eri. Neljä ensimmäistä kommenttia koskevat alkuperäistä postausta.

via Verkkolehti InMediasRes by Kirsi Myllyniemi on Aug 11, 2007
"Hänen mielestään A-lehtien irtisanomisissa on selvä ikäsyrjintäpainotus. Moni irtisanotuista täyttää ensi vuonna 63--"
Lainaus on Journalistista, jossa haastateltiin A-lehtien kesällä irtisanomaa 59-vuotiaasta kuvatoimittajaa. Kuvatoimittaja oli ehtinyt työskennellä A-lehdissä 37 vuotta. Täyteen eläkkeeseen hänellä olisi ollut enää kolme vuotta, kertoo Kirsi.
Vaikken ole vielä täyttänyt sitä viidenkympin rajapyykkiäkään, olen ollut ikäsyrjinnän kohteena jo vuosia. Aikuisopiskelu (valmistuin 2002 IT-tradenomiksi), jolla mielestäni päivitin osaamiseni uudelle vuosituhannelle on myös osoittautunut sellaiseksi tekijäksi että paperini menevät heti mappi Ööhön ylikoulutuksen, liikeyrityksen hallinnossa itsenäistä päätöksentekoa ja esimieskykyjä vaatineissa tehtävissä hankitun 20-vuotisen kokemuksen ja iän takia. Jos en olisi hankkinut lisäkoulutusta paperini ehkä vielä luettaisiin suorittavan tason paikkaa täytettäessä. Tällä hetkellä sinnittelen prekaarina. Ns. uraputkeni on ollut siinä mielessä lineaarinen että siitä piirretty käyrä muistuttaisi lehmän häntää. Onneksi 18 ekaa vuotta meni mainiosti!
Verkkolehti InMediaResin kommenteissa Halo Efekti sanoi...

"Jos tilaisin yhtäkään A-lehteä peruisin tilauksen välittömästi. Koska en tilaa tällä hetkellä yhtään - panen kaikki konsernin lehdet irtonumero-ostoboikottiin.

Alan myös levittää tarinaa blogissani. Hyvä, otamme kantaa."

la elo 11, 07:30:00 PM


Itse en muuten rekrytointipolitiikassa ikäsyrjintää harrastanut. Meillä arvostettiin vain kokemusta ja huippuosaamista. Tulee mieleen anekdootti, jota palkkaamamme entinen työkaverini kertoi itsestään. Hän oli ennen meille tuloaan työskennellyt lähes päivälleen 25 vuotta edellisesä työpaikassa. Kerkesimme työskennellä melkein kymmenen vuotta yhdessä ennen kun hän pääsi täysinpalvelleena eläkkeelle.
"Yleensä 25 vuoden palveluksesta saa kultakellon, minä sain tinat kouraan. Mauri on tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä".