25.8.07

Lauantaiaamun vinkit


Olen tässä lähdössä kyläilemään ja viimehetken RSS-tarjonta n. 300 tilauksen joukossa vaikutti melko vaisulta näin aamutuimaan.
Poimittakoon siis viimeöisistä bongauksista Youtuben helmet:
  • Memoria Volatisilta (reipasta Suomi-jytkettä 70-luvulta)
  • Haisaappaista. (erityisesti viehätti -GF-:n havaitsema klassikkopätkän soveltuvuus yleisemminkin esim. samat reaktiot on havaittavissa kun lueskelee Valokuvafoorumien kuvakommentointeja ja muuta nk rakentavaa keskustelua. =)
***********
Zache on syventynyt Internet on mobiilissa Creative Commons lisensointiinvalokuvien osalta. Vaihdoin tässä aikoinaan (kesällä muistaakseni, ainakin muistelen niin tehneeni?) Flickrissä olevien kuvieni lisenssi CC-Share Alike -versioon - mikä oli ilmeisesti virhe koska en missään tapauksessa halua että joku kaupallinen taho varastaa ne. Nykyisin politiikkani on helppo ja ehdoton All rights reserved. Jos jollakin on niille tiedossa joku ei-kaupallinen funktio niin tod.näk. annan pyydettäessä luvan niiden käytölle, mutta siitä päätän minä. Luvan voi kysyä täällä tai yksityisemmin haloefekti (miukumauku) gmail (piste) com. Sellaiset virtuaalikissalat ei taida olla enää muodissa(?), mutta niihin ei ainakaan kissakuvia saa kuitenkaan käyttää.
***********
Teasereita:
  • Neulekirpun kaveri Musta kani on saanut päähänsä että hän alkaa co-bloggaajaksi päiväkirjatyyppisin merkinnöin. Mustan kanin sisustusvinkkejä tuskin maltan odottaa:
    "Kanit ovat yllättävän omaperäisiä. Tämä kani esim. järjestelee häkkinsä heti uuteen uskoon, kun se on siivottu. Ruokakuppi nurin, heiniä vähän sinne ja tänne, pissat nurkkaan jne. Olo tuntuu ilmeisesti kotoisemmalta niin.", valaisee Neulekirppu.
  • Jos Jore Puusa selviää edellisen postauksen aiheuttamasta fatvasta tulossa on seuraavaksi syväluotaava analyysi Suomesta.

********
Kameraveneen Marin mobiiliblogissa on tiedote miksi Kameravenettä ei näy. Merkillinen tapaus, Kameravene on ilmeisesti jonkunlaisen nettihyökkäyksen kohde ja ja käsittääkseni joku mysteeritaho käyttää sitä palvelinten kaatamiseen. Tässä vaiheessa kiitän hartaasti luojaani (kuvainnollisesti) että itsellä ei ole omaa domainia vahdittavana.
********
Stello jatkaa Dublinissa uraansa sivuroolin näyttelijänä (ihan katuprostituoitu elikkä horatsu on rooli) historiallisessa draamassa Tudorit. Nyt on nätille Stellolle kyllä maskeeraaja tehnyt tosi tylyn meikin. Kuvista on mielenkiintoista katsella miten tällainen filmiproduktio toteutuu. Juttua on ollut jo aiemmin Stellon blogeissa suomeksi ja englanniksi.
********
Ja nyt sinne kylään...
********
Jälkikäteen vielä yksi ihmettelyn aihe. Mutta missä on ystävämme Miss Foxy? Ensin oli viesti että blogi on tullut tiensä päähän ja nyt Bloggerin 404-ei löydy-herja.