19.8.07

Six times higher than official figures


via Signs of the Times on Aug 18, 2007
Englannin työttömyysaste on kuusinkertainen siihen nähden mitä viralliset työttömyyslukemat antavat ymmärtää. Lähes kymmenen miljoonaa... Aivan sama suhde on Suomessakin väkilukuun suhteutettuna jos otetaan huomioon nämä "toimenpiteissä olevat", pakkotyöllistetyt jne.

Lamakausina työpaikkojen kato on ollut nopeaa ja nousukausina niiden lisääntyminen on hidasta. Lisäksi uudet työpaikat ovat niitä "epätyypillisiä" eli nykyisin tyypillisiä, joissa päivän työpanoksella ei välttämättä tienaa leipäänsä.

Tämä lähes neljäsosan työikäisistä kattava "hyljitty piiloarmeija" osoittaa että työelämä on kuin viemäri, jossa hukataan ihmisten todellisia lahjoja. Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä että tähän on ihmiskunnalla varaa...

Kenenkähän intressiä tämä palvelee että näin suuri osa on tipautettu välittömän syrjäytymisuhkan alle työvoimareserviin? Kapitalisti vissiin arvelee että prekaaria on helpompi kiristää kun voi aina sanoa että jos paskatyö olemattomalla palkalla ei kiinnosta just sinua, löytyy aina joku toinen hullu paikallesi.