17.8.07

Yksi on ylitse muiden (edited version *2)

Holgarocks piste com, siellä se keskustelu on
via Swede´s Finsk Fotoblog by Antti Vettenranta on Aug 14, 2007

"Mä en oo enää moniin kuukausiin hirveästi seuraillut valokuvausfoorumeja yhtä
poikkeusta lukuunottamatta. Tuntuu, että valokuvausfoorumeilla ensinnäkin
jauhetaan samoja juttuja vuositolkulla. Vähän sama asia kuin, että tilaisi Vauva -lehtä monta vuotta ja lukisi joka vuosi samat vaipanvaihto -tyyliset artikkelit, joihin ei juurikaan muutoksia ole edellisestä vuodesta tullut.", summaa Swede.


Juu. Näin on. Ei kertakaikkiaan enää kestä hermo sitä turhantärkeää paskanjauhantaa ja saman kertaamista miljoonanteen kertaan.
Suomen ainoa kunnollinen valokuvausfoorumi jota on kiva seurata on Holgarocksdotcom.

EDIT 15.8. klo 22.07:
Puusalla on tänään asiaa myös valokuvausfoorumeihin liittyen:
via jorepuusa by Jore Puusa on Aug 15, 2007
"Erittäin luettu saitti, Matti Harjun ----digicameranet---joka ohjaa vaarallisella tavalla harrastajien tottumuksia ja uskomuksia, antaa näytteen kansalaisjournalismin vaaroista. -clip-
Kun joku blog tai sivusto tms. saavuttaa valta-aseman, sen usein kouluttamattomat
vetäjät alkavat nopeasti rajoittaa eriävien mielipiteiden näkymistä.", varoittelee Jorma Puusa.

No, sanoisin että Puusa taitaa nyt ylireagoida ja vähätellä meidän harrastajien omaa järjenkäyttöä. Vaikka siellä foorumeilla jatkuvasti jankataan sitä samaa (siis rekisteröityneet kirjoittajat, ei ylläpito) - niin onhan joukossa myös oman tiensä kulkijoita, joista nostettakoon taas esille juuri holgaajat. Eivät kaikki suinkaan mene lauman mukana.

On kyllä ihan arvostettavaa että joku jaksaa suhtautua valokuvaukseen noin intohimoisesti, mutta jos minä nyt lähtisin vaikka rohkeana tyttönä tuonne Kankitielle kuvaamaan sosiaalista dokumentaaria päihdehelvetistä, niin karkottaisin vaan lukijani. Ei tämä blogi ole oikea foorumi sellaiselle kuvasadolle. Sitäpaitsi en uskaltaisikaan. Olkaatten huoleti, sellaista ei ole tulossa. Laitoin aiempaan blogiini sen yhden "Singulariteettipiste"-nimisen postauksen, niin heti häipyi puolet lukijoista parin ns. kantaaottavan kuvan takia. Enpä viitsi toista kertaa koettaa kepillä jäätä.

Toinen EDIT 17.8. klo 19.16
Puusa on lisännyt editin alkuperäiseen kirjoitukseen:
"EDIT:
Ao sivuston foorumilta poistetaan, jos kirjoittaa kriittisesti valokuvausmaailmasta Suomessa.
Olen kokenut asian kirjoittaessani välinekeskeisyydestä ja valokuvaamisesta.
Jos katsotte huolella, vain muutaman bloggaajan teksteihin linkitetään, he edustanevat teeskentelemätöntä kirjoittamista.
Kuten aina journalismissa, ilmoittajat sanelevat tuotteen kriittisyyden asteen.
Eivät suoraan vaan ilmoitusten frekvenssin kautta.
Itsesensuuria siis.
Kun sivusto saavuttaa niin valtavan käyttöasteen kuin Harjun dcnet niin odottaisi hieman suvaitsevaisempaa otetta ja kritiikinkestoa. Nyt kriittinen aineisto, keskusteluyirtykset ja Harjulle sopimattomat aloitteet ja teot menevät historian romukoppaan.
Vallan kautta tulee myös vastuu väistämättä. Jossain vaiheessa nimittäin nykypäivän välinekeskeisyys loppuu
ja humanistiset arvot tulevat taas. Kuvan arvo nousee uudelleen substanssin mukana ja keskustelu aukoo taas raikkaita väyliä.", lisää Puusa.
Oma kirjoitteluni edustaa kyllä varmaankin sitä "teeskentelemätöntä kirjoittamista" ja olenkin saanut linkityksiä Digicameranetistä muutaman kerran, joka todella moninkertaistaa päivittäisen kävijämäärän linkkauspäivänä. Itse en ole tosin päässyt esiin kuvaajana enkä mielipiteenmuokkaajana, laitetestailusta puhumattakaan. Linkitykset ovat johtuneet löytämistäni mielenkiintoisista valokuvausaiheisista linkeistä muualle.
Selvyyden vuoksi mainittava että luen itsekin päivittäin Dcnetin uutiset vaikken foorumille osallistukaan.

Jore on siinä kyllä minusta ihan oikeassa että kuva on tärkein eikä väline. Sitä vain ihmettelen että miksei hän sitten kuvaa meille malliksi niitä erinomaisia kuvia, vaan tämä jää aina verbaliikan ja oppimestaroinnin asteelle.