13.9.07

Valokuvatorstai, klassikko


Klikkaamalla kuva suurenee.

Valokuvatorstain aiheena on tänään klassikko.

"Klassikko on arvostettu ja esimerkillinen teos miltä tahansa taiteen tai tieteen alueelta. Klassikon asemaan teos ei nouse kovinkaan helposti vaan siihen voi mennä vuosikymmeniä - klassikoksi nouseminen ei kuitenkaan välttämättä vaadi pitkän ajan kulumista.

Klassikkoteoksessa tiivistyy jotain olennaista kansallisesta kulttuurista. Se kantaa mukanaan asenteita, arvostuksia sekä maailmankatsomuksellisia periaatteita ja sillä on usein kielellinen vaikutus eli ihmiset käyttävät esim. puheessaan sitaatteja teoksesta.", sanoo Wikipedia.

Kuvassa jyväskyläläisten valokuvaajien kestoklassikkoaihe eli Kuokkalan silta. Siitä ikuistetut kuvat eivät välttämättä ylitä teoskynnystä ja ole klassikkoja, mutta tässä tapauksessa tuo kohde on. Jokainen kuvaaja reproaa sillan senhetkisessä olotilassa, aamulla, illalla, sumussa, auringossa.

Laittelin omani postikorttityyliin, mikä sekin on omalla tavallaan klassikkoformaatti.

Paikkahan on myös paikallisten itsemurhakandidaattien ja hurjapäiden klassikkohyppäyspaikka. Kuinkahan moni tuolta on jo sukeltanut? Viime yönä taas joku, kertoo Keskisuomalainen.

"Poliisi pelasti Jyväskylän Kuokkalan sillalta veteen hypänneen jyväskyläläisen tytön torstain vastaisena yönä ennen kahtatoista. Hälytys tytön veteen joutumisesta tuli hätäkeskukseen kello 23.51.

Poliisi haki tytön soutuveneellä järvestä. Tapahtumaan ei liity ulkopuolisia henkilöitä.", Lähde KSML