13.10.07

Ei sademetsää tankkiin


Tämä on just sitä mitä mä pelkään. Nesteen kaltaiset pikavoittoja tavoittelevat ahneet organisaatiot vievät bluffaavan petollisilla ja "mukavihreillä" toimillaan meidät kohta ojasta allikkoon ilmastonmuutoksen kanssa. Nesteeltä pitäisi heti kieltää tai jotenkin tehdä taloudellisesti kannattamattomaksi palmuöljyn käyttö ns. biopolttoaineena.
"Malesiasta ja Indonesiasta peräisin oleva palmuöljy tuotetaan kuitenkin käsittämättömän tuhoisalla tavalla. Sademetsiä tuhotaan sumeilematta öljypalmuviljelmien tieltä ja monet niissä asuvat eläinlajit, kuten oranki, ovat ajautuneet sukupuuton partaalle, Daléus kertoi.

- Vakavin ympäristönäkökulma lienee kuitenkin se, että sademetsien hakkuut ja maanmuokkaus vauhdittavat ilmastonmuutosta. Samaan aikaan polttoainetta kaupittelevien yhtiöiden bluffi hidastaa todellisten vaihtoehtojen kehittämistä liikenteen aiheuttamien päästöjen vähentämiseksi. On aika kehittää järkevämpiä liikenneratkaisuja ja kulkuvälineitä, jotka ovat tehokkaampia ja näin ollen kuluttavat vähemmän polttoainetta", korosti Greenpeace Nordicin pääsihteeri Lennart Daléus VIA Greenpeace.