11.10.07

Mummoille vaipat pöksyyn ja pää tyynyyn jo iltapäivälläKemissä nukutetaan vanhukset iltapäivällä - HS.fi - Kotimaa

"Kemin hoitolaitoksissa vanhuksia puetaan yöpuulle jo iltapäivällä ja hygieniasta tingitään. Kaupunginhallituksen mielestä kyse on lomautusten aiheuttamasta tilapäisestä palvelutason laskusta, mutta sosiaali- ja terveystoimi puhuu ihmisarvon alentumisesta ja potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Lomautusten vaikutuksiin kyllästynyt Lapin lääninhallitus kaavailee hoidon tason palauttamista pakkotoimin.", kertoo Hesari.

Keskustelu jatkuu:

Verkkolehti InMediasRes: Vanhusten viikkoa Kemin malliin

"Kemissä konkretisoituu mitä voi merkitä se, että kunnille on annettu lähes itsenäinen päätäntävalta sosiaali- ja terveystoimen tason määrittelyssä. Nähtäväksi jää, onko lääninhallituksella tehokkaita pakkotoimia kuntaa vastaan.", toteaa Kirsi blogikirjoituksen lopussa.
"Todellakaan säästöistä ei kai voi puhua. Lasku tulee monen kertaisena myöhemmin...sitä vaan jonkun on niin vaikea tajuta. :(", sanoi Tarjuska kommenteissa.

Verkkolehti InMediasRes: Tehyn uhkapelin onnistumisveikkaus

"-Tämä paljastaa sen, että terveydenhuollon toiminta rakentuu nykyisessä työvoimatilanteessa erittäin paljon sen varaan, että hoitohenkilöstö tekee ylityötä, tuplavuoroja ja vaihtaa työvuorojaan jatkuvasti lyhyellä varoitusajalla. Käytännössä on pitkään toimittu niin, että hoitohenkilöstö ei ole voinut suunnitella omaa elämäänsä juuri lainkaan, kun ei tiedä, milloin töistä pääsee pois eikä koska sinne taas kutsutaan", sanoo Tehyn kehittämisyksikön johtaja Tarja Honkalampi Tehyn sivuilla.

Kun aiemmissa keskusteluissa on jo spekuloitu että eläinsuojelurikoksiin puututaan Suomessa herkemmin kuin vanhusten ja pitkäaikaissairaiden hoidon epäkohtiin...

Kuvauksia by Neulekirppu: Ketut vapaaksi ja mummot häkkiin

"Ketut vapaaksi ja mummot häkkiin -mentaliteetti näyttää tosiaan saavan valtaa. Kun ihmisestä on puristettu viimeiset mehut kuin tiskirätistä, sitten voidaankin antaa syanidikapseli samalla kun pidetään juhlapuhe eläkkeellejäämispäivänä. Menevät samoilla kahvilla monttubileet ja yhteiskunta säästää eläkerahat, hoitajien palkat ja hoitolaitosten rakennuskustannukset.
Puhumattakaan siitä, kuinka ympäristöystävällinen tapa tämä olisikaan. Viimeinen työmatka olisi samalla viimeinen matka. Säästyttäisiin todelliselta ympäristökatastrofilta etenkin, jos tämä potentiaalinen eläkeläinen on kova reissaamaan ja käyttää lentokonetta enemmän kuin kerran vuodessa.

Eikö nyt olisi parempi lopettaa koko sairaanhoitolaitos saman tien. Säästyisi tosi paljon, kun kukaan ei ehtisi ikääntyä, kun viikatemies iskisi hyvissä ajoin. Samalla kerralla hoituisi maailman väestöongelmakin. Tosi kätevää.", lataa Neulekirppu - jolla on tuoretta omakohtaista kokemusta suomalaisen vanhustenhoidon karulta kentältä.

Kemi harkitsee vastatoimia vanhusten kohtelun uutisoinnista /Kaleva

"A-studiossa raportoitiin keskiviikkona 26. syyskuuta Kemin vaikeaa taloustilannetta, joka on johtanut henkilöstön lomautuksiin. Televisiokamerat vierailivat Sauvosaaren sairaalan osastolla, ja kuvissa näytettiin hoitajien työtä raaimmillaan.", kirjoituksessa otetaan esille että A-Studion ohjelmassa on saattanut myös joidenkin potilaiden yksityisyydensuoja vaarantua
Siis Kirsi, Neulekirppu ja minä olemme todella huolestuneita vanhustenhoidon tilasta.
"Tällainen peli ei kertakaikkiaan vetele. Miettiköön kukin siellä keskenään mitä se tekee ihmisarvolle kun klo 16 iltapäivällä laitetaan vaippa housuun, lääkitään tokkuraan ja kielletään liikkuminen ja vessassakäynnit.

Jos kerran tähän on menty tässä tehokkuusyhteiskunnassa niin seuraava vaihe on että kysytään ihan reilusti että miten olitte ajatellut sitä eutanasia-asiaa. Otetaanko insuliinit, vai ammutaanko kuula kalloon?", kiteyttää Halo Efekti.
Nyt on kyllä pakko mennä juomaan alakertaan kuppi kahvia, **tuttaa sen verran rankasti tuollainen touhu...

Kansalaisjärjestöt: Suomi muuttunut entistä julmemmaksi - HS.fi - Kotimaa

"Olemme siirtyneet syyllistämisyhteiskuntaan, jossa huono-osaisuus ja
ei-pärjääminen on yksilön omaa saamattomuutta", arvioi esimerkiksi Parasta
lapsille ry.
Tarja Tallqvistin blogista huomasin vielä senkin että valtiovarainministeri Jyrki Katainen on käynyt tutustumassa Sylvikodin arkeen. Tarja Tallqvistin mottohan on:
"Ei ole suurempaa pelkuruutta kuin se, että nähdessään epäkohdan ei tee
mitään."