2.10.07

Piipulle hattu ja yksi kuudesta =D


Tilattiin tänään piharakennukseen piipunhattu ja molempiin rakennuksiin (talo ja piharakennus) piipun juuripellitys paikalliselta peltisepänliikkeeltä.

Talossa jo piipunhattu onkin 5-hormisen piipun suojana, mutta vanha juuripelti tässä repesi keväällä kun kattotikkaat tulivat lumien kanssa katolta alas. Tikkaat katolla jo on, mutta he eivät taas tehneet juuripellityksiä siinä yrityksissä ja se heidän neuvomansa liike taas ei koskaan kerennyt paikalle edes katsomaan. Mielellään asioisin pienten paikallisten yritysten kanssa, mutta on oltava melkoinen asiantuntija että tietää mikä kenenkin toimenkuvaan kuuluu.

Talon uunien hormeissa (3 kpl: Kotiliesi, vuolukivitakka ja Misa-kamiina) on myös sisäpiiput, niille annettiin aikoinaan elinikäinen takuu - en tosin ottanut selvää oliko kyseessä urakoitsijan vai minun elinikä... Piharakennuksessa on 3 kpl hormeja, joista 2 kpl tulisijoille (kiuas ja pata).

Vihdoinkin saatiin sille urakalle tekijä, kun olen tässä keväästä asti koettanut värvätä jotakin yrittäjää paikalle. Kaikilla kattomiehillä on nyt kesällä julmettu kiire, tämäkin arviointikäynti jo kerran peruuntui, mutta tänään meitä vihdoin onnisti. Onneksi, sillä onhan jo lokakuu.

Kallista lystiähän se on minun palkalla (850,- euroa), mutta...kahden viikon sisällä pitäisi olla uutuuttaan kiiltävät pellit talojen kruununa ;D

Jahkahan asia on toteutunut laitan kuvat. Linkkien kuvilla ei välttämättä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, laitoin vain selvyyden vuoksi kun kaikki eivät välttämättä edes tiedä termistöä. Tällä yrityksellä ei ole verkkosivuja.

Tämmöistä sitä tulee eteen 50-luvun rintamiestaloa asuttaessa.

Harmillisesti meillä on molemmilla karmea vertigo joka antaa merkkinsä jo puolen metrin korkeudessa maanpinnasta ja kattoasiat jäävät molemmilta autokatoksen (matalin osa, ei kovin vino) lumien luontiin kevättalvella tutisevin jaloin ja käsin.

EDIT: Tämän kirjoituksen jatko-osa: Savupiipuille uusi ilme =D


  • Internet näyttää voikukalta – katso kuva! VIA Tiedeuutiset. Siis se näyttää sellaiselta ylikukkineelta höytyväiseltä voikukalta, mutta en nyt äkkiä löytänyt itseltäni sellaista kuvaa.
  • Heh. Kirsi oli raportoinut tekemäänsä verkkokyselyä sivuillaan. Verkkolehti InMediasRes kysyi bloggaajilta, vastaavatko he rehellisesti, odotusten mukaisesti vai valehtelevatko, kun heiltä kysytään heidän alkoholinkäytöstään. Kävimme Kirsin kanssa Jaikussa kaksinpuhelun aiheen tiimoilta, josta selviää minun vastaukseni. Olen siis yksi kuudesta... =D =D =D
  • OP pankkipalveluun kirjautuessani minua odotti viesti: "Nyt voit maksaa verkko-ostoksiasi OP-Visa Electronilla myös ilman Verified by Visa -palvelua. Tästä lähtien tarvitset verkko-ostosten maksamiseen vain kortin numeron ja voimassaoloajan sekä kortin kääntöpuolella olevan kolminumeroisen turvaluvun.", valaisee OP uutta Visa Electron käytäntöä.