12.11.07

Judith Yabal, uusi New Vintage - vaatemallisto
Pohjoismaisen kirjastoviikon teemana on on Pohjoinen nainen.
Katsoin tapahtumia eilen Jyväskylän kaupungin sivuilla ja tapahtumista yksi nousi aivan ylivoimaisesti kiinnostavimmaksi. Tätähän on lähdettävä ihan omin silmin todistamaan Jyväskylän pääkirjastolle.
Naisten New Vintage -vaatemalliston näyttely
5.–22.11.
pääkirjaston ala-aula, Vapaudenkatu 39–41, 1. krs Esillä on parisenkymmentä pukua sisältävä New Vintage -vaatemallisto, suunnittelija Judith Yabal. Mallisto sisältää kierrätetystä materiaalista valmistettuja, 50–60-lukujen taitteesta vaikutuksensa ammentavia naisten vaatteita, ilta- ja juhlapukuja, joissa yhdistyvät laatu ja ekologisuus. Järj. Työvalmennussäätiö Tekevä
Todella kauniita asuja, kierrätettyjä kankaita - ekologisuus, kauneus, ajattomuus, laatu. Tämä on juuri sellaista yrittäjyyttä ja kierrättämistä mitä minä arvostan. Mukana vintage design, uniikkius ja aito retrohenki.

Omakohtaisena huomionani sanoisin (sellaisille 160 senttisille ja alle 50 kg painaville tehdyistä esittelyasuista) että heh, jos olisin vielä nuoruuteni mitoissa kelpuuttaisin joka ainoan koltun garderoobiini.

Harmillisesti käsitöiden tekotaito ja innostus hyppäsi yhden sukupolven yli, sillä Kissamau ja äitini ovat erinomaisia ompelijoita - ja minä en, mutta arvostan taitoa todella paljon.