23.12.07

Joulu 2007


Kissamau tuli joulunviettoon tänne meille. Kävimme hänen kanssaan vähän vielä viimehetken ostoksilla kun ohjelmatoiveissa oli käynti Kodin Anttilassa, Biltemassa ja Plantagenissa, hautausmaalla ja tiituspohjalaisen eläkeläispariskunnan luona kahvilla. Huomenna mennään sinne syömään.

Todistimme paluumatkalla myös pienimuotoista joulun ihmettä kun lunta tippui taivaalta hiljalleen, pimpeli pom, vaikkei säätiedotus mitään sellaista ollut luvannutkaan.

Nyt on kinkunpaisto käynnissä. Yllättäen niitä paistetaankin kaksi eli ennen nukkumaanmenoa uuniin laitetaan vielä toinenkin kinkku. Toinen on lahja Kissamaun mummille ja vaarille.

Vaikka ei ole vielä aattokaan annoimme jo lahjat toisillemme. Meillä kierrätetään paketteja välittömästi sopivammalle saajalle. Minä annoin Kissamaulle työnantajaltani saadun lahjan uudelleenpakattuna. Kissamau taas antoi työpaikaltaan saamiaan tavaroita minulle. Mies antoi kaverillemme/naapurinmiehelle saamansa saunomiseen liittyvän joululahjan ja sen pikkukinkun minkä olimme ostaneet ennen joulua. Minulla on vielä toimittamatta mummille ja vaarille pannulappuja ja pannumyssy, samoin Kissamaulla on heille kokkailuun liittyvä kirjalahja. Pienelle sukulaistytölle on tiedossa amerikkalaistyyppinen joulusukka karkeilla ja yhdellä puulelulla täytettynä, kunhan tontut kerkeävät toimittaa (tuskin kerkiää joulupukin ja porojen kyytiin).

Ja kaikilla on hyvä ja lämmin mieli. Rosolli tosin unohtui ostamatta. Hyvää Joulumieltä Teillekin, kaikille!