30.12.07

Koiran kujeita ja uudenvuodenennustuksia


"Ihmiset pitävät koiria, kissat pitävät ihmisiä..."
Vaikka olen tällainen vannoutuneena kissaihmisenä pidettävä kuuden kissan huushollin asukas, kiinalaisessa horoskoopissa olen koira, maa(tiais)koira, earth dog:
"Koira on uskollinen, rehellinen ja epäitsekäs kumppani. Hän haluaa toisille aina vain hyvää ja on oikeuden ja totuuden etsijä ja puolustaja. Hänen itsetuntonsa ei ole paras mahdollinen ja hän on vähättelyn mestari. Mutta jos hän havaitsee jonkin epäkohdan, hän nousee ylös murheesta taistelemaan. Koiraa ei saa kohdella huonosti, hän ei koskaan unohda."

"They can be emotionally distant and do not mix well in social gatherings where they are often seen as wallflowers."
En usko horoskooppeihin yleensä, enkä juuri koskaan vaivaudu lukemaan niitä lehdistä - mutta tuo kiinalainen horoskooppi osuu luonnekuvauksena minuun paljon paremmin kuin länsimaisten horoskooppien kauris, josta en tunnista itseäni yhtään. Vuosi 2007 vetelee siis viimeisiään, mitä jäi käteen? Eipä paljon mitään.

Työssä ja kotonakin vuosi 2007 sujui ainakin minulta tavanomaista nihkeämmissä merkeissä. Vuoden 2008 alusta asti on odotettavissa muutosta molemmissa ympyröissä - toivottavasti parempaan suuntaan. Paikalleen ei ainakaan sovi jämähtää, vaan on rohkeasti lähdettävä taapertamaan kohti uusia seikkailuja. En voi väittää olevani persoonana aivan helpoimmasta päästä, joten vaikea vaatia sitä toisiltakaan - mutta kukapa on sanonut että elämä on? Tällä koiralla ei ole tapana luimistella häntä koipien välissä nurkissa, vaan räkyttää tasapuolisesti kaikille ja purra pahiksia nilkasta. Saattaapa sellaistakin tapahtua että innostuksissaan tulee kusaiustua jonkun kintuille.

Uudenvuodenlupauksena yritän pitää parempaa huolta terveydestä ja jaksamisesta, siihen liittyen pieni painonpudotus olisi tervetullut askel oikeaan suuntaan. Nimittäin jos ei pientä kurssin reivaamista terveellisempään tapahdu vapaaehtoisesti, niin siitä seuraava esiinpyrkivä sukurasituksena saatu aikuisiändiabetesalttius kyllä pitää huolen että sitten on ainakin pakko korjata tapojaan. Mieluummin vapaaehtoisesti ja vähän ennen pakkoa...

Ennustuksenomaisesti voisi heittää arvauksen että taloudessa alkaa lamakausi vuonna 2008, ilmastonmuutokselle ei saada mitään rakentavaa aikaiseksi ja maailmanloppu on tiedossa vuonna 2012 :D