5.1.08

Hyvinvointierot ovat Suomen suurin uhka


Onneksi minulle ei tule tamperelaista Aamulehteä. Olisin hökäissyt kyllä varmasti jotakin tänään väärään kurkkuun, jos olisin lukaissut esim. alla mainitun Kari Huovilan jutun omalla rahalla maksamastani tilatusta lehdestä. Luojalle kiitos, se tuli silmiini netissä surffatessa. Mutta, ettei totuus unohtuisi niin,
"Kokoomuksen äänitorvena esiintyvä Aamulehti on vetänyt vitosvaihteen silmään. Lehden likaisentyöntekijät, Matit Apunen ja Pitko sekä vakituisesti sontakasassa elelevä Kari Huoviala, ovat käärineet hihansa ja pistäneet talikot heilumaan. Ja kyllähän se sonta sitten lentääkin.", toteavat paikalliset demaritkin.
Aamulehden Manseraattori-käännöskoneella käännetty Obeesian kommentista Kirsin In Medias Res - verkkolehden juttuun, joka koskee Tasavallan Presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuhetta 1.1.2008

Vuoden 2008 keskustelunaihe – toivoakseni

Obeesia sanoi Manseraattorin läpi käännettynä:
"5.1.08 Aamulehden alakerrassa Kari Huoviala lausuu totuuksia Halosen puheesta. Otsikkona "Marxilainen lipsahdus".
"Pölhöpopulismin tasolla Halonen sen sijaan liikkui puhuessaan hyvinvoinnin jakautumisesta."Vaikka kansantulo on kasvanut, eivät väestöryhmien väliset hyvinvointierot ole hävinneet",presidentti pahoitteli.
Tarkoittiko Halonen todella sitä, mitä sanoi? Pitäisikö hyvinvoinnin hänen mielestään jakautua tasan kaikkien suomalaisten kesken? Onko hänen ihanteenaan yhteiskunta, josta hyvinvointierot on hävitetty?""
Tuossa yllä siis se juttu joka pani itselleni LÄHES palkokasvin klyyvariin.
No, mitä voi odottaa uusliberalismin saarnamieheltä, joka on jo ennestään mesonut tällaista:

"Toimittaja Kari Huoviala kirjoittaa 4.8. kolumnissaan Presso-lehdessä uusliberalismin Suomessa aiheuttamien ongelmien johtuvan siitä, että "Suomi on täynnä" sosialisteja, jotka eivät kykene elämään nykyisessä kapitalistisessa paratiisissa. Tähän päätelmään hän on tullut koska alkoholiveroa aiotaan lisääntyneiden haittojen takia nostaa 15%. Huoviala toteaa vailla pienintäkään hymynvärettä etteivät sosialistit osaa juoda viinaa. Kapitalistit sitävastoin ovat kohtuukäyttäjiä. Halpa ja mahdollisimman helposti saatava etanoli on yhtä kuin taloudellinen ja yhteiskunnallinen vapaus. Sen kahlitsemattoman virtaamisen rajoittaminen on sosialismia ja alkoholisoituva ihminen on sosialisti eikä alkoholisti.", kerrotaan närkästyneesti Puurolautanen-blogissa.
Ja tällaista...
"Otteita Suomen toiseksi suurimman päivälehden pääkirjoitustoimittajan Kari Huovialan ”Lisäpöytäkirjasta” otsikolla ”Hobittien tasavalta” (Aamulehti 10.10.2004): ”Aatelisto ei varmaankaan olisi pannut pahakseen, jos se olisi saanut ’muutosturvan’, kun nouseva porvaristo alkoi kääntää maailmaa uuteen asentoon. ’Muutosturvan’ tarve kävi epäilemättä monen säätyläisen mielessä työväestön päästessä säätämään lakeja. Maaseudun väki kaipasi kipeästi ’muutosturvaa’, kun rakennemuutos vei alta perinteisen elämänmuodon. Vasta 2000-luvun ammattiyhdistysliike keksi nostaa ’muutosturvan’ poliittiseksi iskusanakseen. --- Ay-liike on työväenliikkeen osana ollut vanhastaan muutosta vaativa voima. --- Nyt suomalainen yhteiskunta on kuitenkin saatu niin valmiiksi, ettei muutosta enää tarvita. On päästy historian kulun lopulliselle tasolle. Tästä eteenpäin muutos on torjuttava. Tähän mennessä saavutettu on säilytettävä eli konservoitava. ’Muutosturva’ on konservatiivisen liikkeen iskusana. Eero Heinäluoma ja kumppanit ovat aivan varmasti ymmärtäneet sen keksiessään myyvää nimeä irtisanomissuojan tiukentamiselle. He ovat halunneet vedota suomalaisten turvallisuudenkaipuuseen. Suomalainen on sillä tavalla hobitti. Hän haluaa elää kaikessa rauhassa omassa Konnussaan. Se on hyvä paikka elää ja olla, ellei ulkopuolinen maailma vain tunge sinne kynsiään.”, kerrottiin Kirjatyö-lehdessä.
Tämä selvisi siis aivan pikaisella googlauksella. Säälin tamperelaisia. Hohhoh, pitää siis etsiä paikallisuutiset tuollaisen uusliberalistisen riistokapitalistisen ideologisen "köyhät kyykkyyn" -saastan keskeltä. Presso-lehti onneksi lopetettiin. En ole eläessäni tilannut tai ostanut yhtään irtonumeroa kyseisistä aviiseista omalla rahalla, että boikotointi olisi pelkästään symbolista.

Sermones-nettilehdessä taas ihmeltiin Presidentti Halosen puhetta. "Oliko puhe presidentin vai sosiaalityöntekijän?"

Aika ympäripyöreätähän tuollainen juhlapuhe Suomessa aina on. Tärkeintä on mitä mainitaan ja otetaan esiin (ja on siis erittäin hyvä että mainittiin edes). Kun kerran yrittää olla koko kansan presidentti oikeistolaisessa maassa on ilmeisesti pakko lätistä itsestäänselvyyksiä ja sanahelinää. Alla linkki kyseiseen puheeseen, lue itse.

Suomen tasavallan presidentti: Presidentti Halonen uudenvuodenpuheessa 1.1.2008 "Sosiaalinen eheys ja taloudellinen vastuu..."

”Sosiaalinen eheys ja taloudellinen vastuu kulkevat käsi kädessä. Jos toinen murtuu, ei toistakaan voi taata. Niin kauan kuin onnistumme pitämään huolta siitä, että kaikkien väestöryhmien elintaso kohentuu ja erot tasoittuvat, olemme vahvalla pohjalla", sanoi Tarja Halonen napakasti 1.1.2008.

Olen nyt niin rauhallisella mielellä etten jaksa ruveta paasaamaan ja vaahtoamaan. Minun mielipide on varmasti niiden tiedossa kenellä kuuluukin olla...

"Itsekäs kapitalismi on pahasta mielenterveydelle" - tuskin olisin itsekään saanut aikaiseksi parempaa otsikkoa ;D
Guardian Unlimited | Comment is free | Oliver James; Selfish capitalism is bad for our mental health