18.1.08

Älykkörillit halvat, pullonpohjaokulaarit kalliit

Ja niin sai taas Halo Efekti tuvan täydeltä realiteettiterapiaa tänään.

Olin tuolla aiemmin hehkuttanut oikein postauksellakin hintamielikuvaani nykyisestä rillien hintatilanteesta. Odottelin Specssavers-ketjun rantautumista Jyväskylään tarkoituksenani hankkia 19,- eurolla uudet okulaarit. Metsään meni tämä haave ja pahasti!

Ensikseen Specsavers ei sitten ole vieläkään saanut pykättyä tänne myymälää. Toisekseen on selvyyden vuoksi sanottava että tilanteeni tuskin olisi muuttunut olennaisesti vaikka olisikin, sillä...

...kolmanneksi minulta on jäänyt huomaamatta yksi tosiseikka, "perusyksiteholinssit". Siis että sellaiset ikkunalasinvahvuiset älykkölasit, joilla brändätään bimbosta hetkessä viisaannäköinen lukutoukka - ovat niitä halpoja laseja - sellaiset millä korjataan todellisia näköongelmia eivät olekaan halpoja vaan edelleen kalliita. Kun linssien vahvuudet lähentelevät opaskoira-astetta ei enää halpisrilliä löydykään. Ei edes pullonpohjanvahvuisina ohentamattomina ja käsittelemättöminä, niitä vain ei ole.

Vielä eilen uskoimme (kun en muistanut vanhojen rillien vahvuuksia) neiti myyjän kanssa että saisin kakkulat vähän toistasataa eurolla. Ja olisin saanutkin jos -6,00 diopterin vahvuus olisi riittänyt. Vaan eipäs sitten käytännössä onnistunutkaan, kun näköni vaatii niin paljon korjaamista ettei varastolinssit meinaa riittää.

  • kokonaispaketin hinta onkin siis yhteensä 345,- euroa, josta
  • kehysten osuus (-80%) on n. 25,- euroa,
  • erittäin perusteellinen näöntarkastus ja silmänpaineiden mittaus 20,- euroa ja
  • linssien osuus 300,- euroa.

Jeskamandeeraa!

Olin kuvitellut saavani joulupukilta saamallani 200,- eurolla uudet rillit ja tietokoneeseen ulkoisen kiintolevyn valokuville. Paskanmarjat! Uusiin rilleihin pitääkin joulupukin antaman pesämunan lisäksi uhrata vielä puolitoistasataa euroa lisää.

Uudet okulaarit menivät siis vasta tilaukseen, saan ne vasta ensi viikolla. Laittelen kuvat niistä esille sitten myöhemmin.

Silmäaseman henkilökunnan palvelu oli erittäin pätevää ja ystävällistä, sain asiantuntevat vastaukset lukemattomiin kysymyksiini. Optikkoreissuni kesti n. 1,5 tuntia - että voitte mielikuvituksessanne kuvitella millä perusteellisuudella kävimme asiaa läpi.
EDIT vähän myöhemmin: Mari Koo lisäsi tämän jutun referoituna Kulutusjuhlaan. Lukekaa myös mitä siellä sanotaan yleisemmin silmälasikaupan mainonnasta ja keskimääräisistä todellisista kuluttajahinnoista.
No, ei mahda mitään. Seuraava aste lienee opaskoira (?), ellei sitten ikänäkö yllättäen kompensoi virhettä niin ettei tarvitse rillejä enää lainkaan. Sekin on teoriassa mahdollista.

Tämän kalliin reissun jälkeen tapasin Viherlandiassa kanssabloggaaja Lepiksen, joka oli Jyväskylässä käymässä. Mehän olemme IRL-kavereita vuosien takaa. Harrastimme puskannuuskintaa ja räiskytimme molemmat kameroillamme kuvia rutkasti varastoon, kun ulkona ei ole mitään kuvattavaa ja keli lähinnä kamala. Näitä siis näemme lisää jatkossa.

Lepiksen kädet ja kamera. Voit ihan käydä katsomassa ja toteamassa minkälainen juuri tästä nimenomaisesta kuvasta tuli.