3.2.08

Lunta tuiskuttaa, on raikas talvisää


Lumituisku meidän ulkorappusilta katsottuna, ei oikein huvita lähteä tuonne sekaan.

Suomessahan tähän on totuttu.

Kiinassa ennätyspakkaset ja lumituiskut ovat saaneet maan sekaisin, kun miljoonat ovat samaan aikaan yrittäneet siirtyä vuosittaisella lomallaan kotikonnuille kiinalaisen uudenvuoden viettoon. Mittasuhteista antaa kuvan se, että sääilmiön on laskettu aiheuttaneen 7,5 miljardin taalan (U.S $) vahingot.

Alkamassa on rotan vuosi.

7 February 2008 - 25 january 2009 YEAR of the earth rat

Kiinalaista uutta vuotta voi juhlia myös Suomessa.

Ajankohtaista Kiina-kuvastoa tarjoaa http://www.chinaview.cn/photos/china.htm

Stellolla taas on juttua kiinalaisista tuotteista joita voidaan myydä Euroopassa kahden euron hintaan. Vankilamaisiin tehtaisiin suljetut maaseudulta tulleet siirto/pakkotyöläiset, lapset ja vangit valmistavat epäinhimillisisä oloissa (lähes?) palkatta länsimaisille markkinoille ostettavaa? Ja pitää muistaa että siellä on myös suomalaisiakin yrityksiä toimijoina, jotka etabloivat tuotantoa Kiinaan kustannussäästöjen takia. Äh, kulutuskrapula iskee pelkästä ajatuksesta...

Asiasta kuudenteen...

Kaverini Lepiksen, Lepiksen takapiha -blogi täyttää vuoden. Siellä on kivoja juttuja ja taidokkaita kuvia, erityisesti grafiikat. Tämänkertainen minun esittelemäni kuva (yllä) on taas meidän takapiha, tosin tuo rakennus on jo naapurin puolella.

Lepiksen takapiha