29.2.08

Nettisensuurin vastainen kampanjavideo ja mielenosoitus

Sensuuri.infossa koostetaan kampanjavideota näyttämään kuinka sankka joukko suomalaisia vastustaa verkkosensuuria. Kuka tahansa on tervetullut osallistumaan videolle. Videon visuaalinen idea on, että osallistujat teippaavat suunsa ja katsovat tai vilkaisevat kameraan.
  • Internet-liikenteen ennakkosensuuria vastustavat kansalaiset järjestävät Helsingissä 4.3.2008 suurmielenosoituksen.
  • Mielenosoitus alkaa Kiasman edestä klo 12.30 ja siirtyy Eduskuntatalolle klo 13 mennessä

"Mielenosoittajat vastustavat perustuslain 12. pykälän vastaista ennakkosensuuria, jota poliisi harjoittaa lapsipornon leviämisen estämisen nimissä. Sensuuri on toteutettu salaisella suodatuslistalla, ja mielenosoittajien mukaan se antaa poliisille valtaa, joka sille ei oikeusvaltiossa ilman tuomioistuimen valvontaa kuulu. Esimerkkejä väärin perustein sensuroiduista sivustoista havaittiin välittömästi, kun osia listasta alkoi tulla julkisuuteen."

Tässä on minun panokseni. Saa ottaa mukaan jos kelpaa.
Vain tämän kampanjan käyttöön, kysykää lupa muuhun
-Klikkaamalla suurempaan versioon-
Paheksun syvästi sensuurimeininkejä.
Minulla on EFFILÄISEN mieli:
"Käytössä olevan arkkitehtuurin kunnioitus näyttäytyy salaliittoteoriamaisena epäilynä kaikkea sitä kohtaan, minkä koodi, käytäntö tai toteutus ei ole avointa, hakkerietiikkaa vaalivaa ja kenen tahansa muokattavissa.

Effiläisen ajatuksen takana on habermasilainen valistusfilosofia, jonka mukaan täysin vapaa nettisisältöjen julkaisu kyllä puristaa virtuaalimaailmasta esiin sen timantin. Olennaisena osana filosofiaan kuuluu hyvin korkea sietokynnys myös epämääräistä ulosantia kohtaan - verkkojulkisuus kyllä korjaa itsensä ja heikkoutensa, ajatellaan." VIA Uutispäivä AmeebaJa vielä tämäkin, vaikkei mitenkään liitykään edelliseen
I voted in the 2008 Webware 100 Awards