2.5.08

Huoleton on hevoseton mies
Tiistai-iltana sitten hajosi Polo kun olin viemässä avaimia uudelle vuokralaiselle - sain onneksi sen asian hoidettua. Vesipumppu meni sököksi, jakopää alkoi hylkiä remmiä ja tämän seurauksena kulkupeli alkoi lorotella alleen. Onnena onnettomuudessa oli se että (remmi ei katkennut kesken ajon) aina alitajuisen epäluuloisesti tarkastan silmämääräisesti myös auton alusen kun poistun tai tulen sen luokse ja lopetin ajon ennen moottorin grande finalea. Asfaltilla näkyi selvästi "päästö". Soitin tutun hinurikuskin viemään auton tuttuun korjaamoon ja läksin linkillä kotiin. Onneksi niille oli tullut siellä korjaamolla peruutus ja autoni saatiin kuin saatiinkin heti aamulla työn alle, kaikkia tarvittavia osia löytyi ja se kerettiinkin korjatakin silloin keskiviikkona. Tiituspohjan eläkeläiset tulivat kylään ja pidättelin heitä luonani niin kauan, kunnes selvisi että voin lähteä heidän kyydissään Poloa hakemaan korjaamolta.

Vappu sujui rauhallisissa merkeissä ystävättären luona Jyväskylässä kun olin saanut sen auton millä lähteä ajelemaan. Hän valmisti dippailtavaa syötävää ja juttelun lomassa aika kului kuin siivillä. Tulin kotiin kello puoli neljä aamulla. Himpun aiemmin kaverini meinasi vaipua uneen kesken lauseen, joten havahduin että on itsekin syytä lähteä nukkumaan.

Vappupäivänä taas tuskin kerkesin, vetkutellen, kunnolla herätäkään kun Tiituspohjan sakki soitti että siellä jo odotellaan. Inventoimme talven jäljiltä heidänkin puutarhansa, jossa nyt ei vielä krookuksia ja kevätesikkoja lukuunottamatta kukkinut mikään. Kaksi jänistä, lemmenpari, oli tehnyt tuhojaan jälleen omenatarhassa. Koristeomenapuu on näköjään niiden suurinta herkkua. Siitä oli jäljellä kaikkein vähiten, pelkkä risu. Nyt myös myyrä oli osallistunut kalttaamiseen, tätä ei aiemmin siinä puutarhassa ole tapahtunut. Mietimme kostonhimoisina miten mokomat törkeät jänikset saisi parhaiten hengiltä kaava-alueella, kun naapurin koira on osoittautunut melko saamattomaksi - se on tappanut vain yhden, joka oli erehtynyt makuukselle aivan heidän ulko-ovensa eteen...

Pidin töistä rokulia keskiviikon (auton takia) ja perjantain (muuten vain), että tällä viikolla onkin ollut vapaapäiviä ihan kivasti, joskin tienestit ovat provikkapalkkalaiselta myös jääneet vähäisiksi. Olen vähän, siis todellakin vähän, laitellut pihaa kesäkuntoon - eli haravoin perennapenkit lähinnä (siitä taisi tulla kuitenkin viisi kottarillista kompostoitavaa) ja nostin grillillä tuulen kaatamat muovituolit pystyyn, heh. Olen myös harrastanut yleistä siivoilua sekä kotona että saunalla.

Siitä se lähtee liikkeelle. Ensin kevät ja sitten kesä. Meidän pihasta on kaikki lumet sulaneet ja Polossa on suvikumit.