19.8.08

Kuluttaja-aktivistin uudet kujeet


Henkilökohtainen ostoboikotti ja kuluttajamobbaaminen (päivitys 19.8.2008)

Anonymous oli suoltanut uuden kommentin "henkilökohtainen ostoboikotti" kirjoitukseeni. Käsiteltiin Eero Lehden yritysrypästä, jota kerroin boikotoivani. En suosi Lehden imperiumia syystä että:
"Lehti on antanut lausunnon, joka on selvää yhteiskuntakiusaamista heikompiosaisia kohtaan. kyseinen henkilö on myös Suomen Yrittäjien puheenjohtaja - ja se panee vakavasti miettimään onko jäsenistö samanlaisia ajatusmaailmaltaan(?):
"Enemmän kuin kolme neljä kuukautta työttöminä olleet alkavat mukautua työttömyyteen. Itsevarmuus ja ammattitaito laskevat nopeasti, työmarkkinoiden näkökulmasta työttömät eivät ole enää niin sanotusti kenttäkelpoisia."
Vaikka anonymous oli lietsonut itsensä täyteen pyhää vihaa ja tulta ja tulikiveä (minua kohtaan, mainiten minua vaikeasti asennevammaiseksi ja kehotti minua häpeämään - mitä en tietenkään tee ;D) - julkaisen silti hänen mielipiteensä.
Anonymous kirjoitti: "Ilmeisesti olet vaikeasti asennevammainen. Kerrot noista työyhteisö-kokemuksistasi, kuinka et ole havainnut ongelmia nimenomaan julkisen sektorin organisaatioissa.

Tulkoon nyt totuus esiin. Pätkätyö on ensisijaisesti julkisen sektorin ongelma. Taustalla on huono johtaminen, ja huonon johtamisen taustalla tiettyjen viiteryhmien hallitseva asema julkisen sektorin erilaisissa johtotehtävissä.

Omat kokemukseni ovat sekä julkiselta sektorilta että yksityisistä piireistä. Ns. Napoleon-ongelma esiintyy juuri julkisella puolella. Yksityisellä puolella tuottavuus, tehokkuus ja hyvä johtaminen ovat tärkeintä jo työpaikkojen säilyttämiseksi, siellä ei kukaan voi käyttää yhteisiä varoja oman asemansa korostamiseen.

Viimeaikaiset tutkimukset oroittavat, kuinka mainitsemasi Eero Lehden johtaman Yrittäjäjärjestön edustamissa pienissä yrityksissä juuri työtyytyväisyys ja työilmapiiri ovat selvästi parempia kuin suurissa yrityksissä tai julkisella sektorilla.

Häpeä asenteellisuuttasi!"
Ihan hyvä kommentti, kun malttaisi olla suuntaamatta pilkkakirvestä minua kohtaan - joka en ole yhdenkään työpaikan työilmapiiriongelmien aiheuttaja.

Editoin muutenkin kyseistä kirjoitustani, sillä olen ottanut askeleen kohti myös käänteistä yritysboikotointia eli kuluttajamobbaamista
"Yksittäinen kuluttaja on voimaton, mutta ryhmä voi jo neuvotella. Meillä on ostovoimaa, mutta päivittäin kuluttamissamme tuotteissa ja palveluissa tarjolla on useimmiten vain epäekologisia vaihtoehtoja. Lets go mobbing on yhdysvaltalaisesta Carrotmobista inspiroitunut ryhmä, jonka tarkoitus on muuttaa tilannetta. Liitämme yhteen kuluttajien ostovoimaa ja neuvottelemme yritysten kanssa heidän toimintansa ekologisuudesta, käänteistä boikotointia siis.

Käykää katsomassa Carrotmob-video
http://www.vimeo.com/925729?pg=embed&sec=925729 ja ideoikaa tapoja vaikuttaa omalla kulutuksellanne, yhdessä.

Hyvästi tarjonnan hegemonia, tervetuloa kuluttajamobbien aika!"
;D

Jaikussa #Carrotmobfinland kannu